Χρηστικά

POS – Ταμειακές μηχανές: Πρόστιμα σε όσους δεν έκαναν διασύνδεση – Στο μικροσκόπιο επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ μπαίνουν 1.072 επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ το 2023, οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα ούτε στη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS αλλά ούτε και στον προγραμματισμό του σχετικού ραντεβού εντός του Απριλίου.

Στη πλειονότητα τους οι ανωτέρω επιχειρήσεις είναι εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, εταιρείες παρασκευής γευμάτων, catering, μπαρ ξενοδοχείων κλπ) καθώς και σε πρατήρια καυσίμων και έχουν αγνοήσει τις εκκλήσεις της ΑΑΔΕ για να προχωρήσουν σε ό,τι αφορά τα POS.

Ως εκ τούτου, η ΑΑΔΕ ξεκινά άμεσα την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να εξακριβώσει αν η μη συμμόρφωση τους οφείλεται σε αμέλεια ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την μη συμμόρφωση τους.

Τόσο η επικοινωνία όσο και οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις με χαμηλότερο τζίρο που δεν ολοκλήρωσαν εγκαίρως την διασύνδεση των συστημάτων τους.

Παράλληλα, κλιμάκια της ΑΑΔΕ ξεκίνησαν ήδη από σήμερα το πρωί ελέγχους σε υπόχρεους εγκατάστασης POS (ταξί, περίπτερα κλπ) και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» στη Σαντορίνη: Πρόστιμα από την ΑΑΔΕ ύψους 14.140 ευρώ
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν την Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» προκειμένου να διαπιστώσουν την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό
Φωτογραφία της ΑΑΔΕ 6