Πολιτική

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στις 17,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών

Προβάδισμα 17,7 μονάδων στη ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» σήμερα Κυριακή (7.4.24) ενόψει των ευρωεκλογών.

Δύο μήνες πριν τις ευρωκάλπες του Ιουνίου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,8%, ενώ μαίνεται ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση.

Ανοικτή παραμένει και η τέταρτη θέση καθώς Ελληνική Λύση και ΚΚΕ είναι κοντά, ενώ πάνω από το όριο του 3% βρίσκονται η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,1%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13%, η Ελληνική Λύση 10,3%, το ΚΚΕ 9,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2%, η Νέα Αριστερά 4%, η Νίκη 3,5% και οι Σπαρτιάτες 3,3%.

dimoskopisi

Στην ερώτηση «αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», η ΝΔ λαμβάνει 33,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,45, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5%, η Ελληνική Λύση 10,6%, το ΚΚΕ 9%, η Πλεύση Ελευθερίας 4%, η Νέα Αριστερά 4,1%, η Νίκη 3,5% και οι Σπαρτιάτες 2,8%.

Το 62% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση πως το 33% υποστηρίζει πως η Ελλάδα προχωράει σωστά.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το 29%, που δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο, ενώ το 30% νιώθει λίγο ικανοποιημένο και το 41% καθόλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5