Κόσμος

Τουρκία: Ανακοίνωσε ότι «εξουδετέρωσε» 32 μαχητές του PKK στο βόρειο Ιράκ

Ο τουρκικός στρατός «εξουδετέρωσε» 32 μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις αυτές εναντίον ανταρτών του PKK έγιναν στις περιοχές Χαφτανίν, Γκάρα και Χαρκούκ του βόρειου Ιράκ.

Οι τουρκικές διασυνοριακές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ αποτελούν πηγή έντασης με τη Βαγδάτη εδώ και πολλά χρόνια.

Η Άγκυρα ζητά περισσότερη συνεργασία από το Ιράκ για την αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών και η Βαγδάτη τον Μάρτιο χαρακτήρισε «απαγορευμένη οργάνωση» το ΡΚΚ.

Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλίες με Ιρακινούς αξιωματούχους στη Βαγδάτη και το Αρμπίλ για τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, καθώς και για άλλα ζητήματα. Αργότερα είπε ότι πιστεύει πως το Ιράκ αναγνωρίζει ότι η εξουδετέρωση του PKK είναι αναγκαία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok – «Είμαι η φωνή σας» δηλώνει ο Τραμπ στο πρώτο βίντεο που ανέβηκε
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα παρατείνει τη διορία της παύσης λειτουργίας του TikTok στις ΗΠΑ, έχοντας παραδεχθεί ότι έχει «μια μικρή αδυναμία» στη συγκεκριμένη πλατφόρμα
Το σήμα του TikTok και η αμερικανική σημαία
Μετά τα «πανηγύρια» του Τραμπ, αρχίζουν τα δύσκολα: Η μεγαλύτερη διπλωματική πρόκληση και ο «διάβολος» που κρύβεται στις λεπτομέρειες
Ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι Πούτιν και Ζελένσκι, η διαπραγμάτευση για ειρήνη στην Ουκρανία θα είναι η μεγαλύτερη διπλωματική πρόκληση
Πούτιν Τραμπ, Ζελένσκι 4