Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκλωβισμένος στην μικροκομματική τακτική για τη Βόρεια Μακεδονία παραμένει ο κ. Μητσοτάκης

«Νέες δικαιολογίες πασχίζει καθημερινά να βρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αιτιολογήσει την άρνησή του επί χρόνια να κυρώσει τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: “Τώρα εμφανίζει εαυτόν εκ των υστέρων ‘δικαιωμένο’, λέει ότι έβλεπε την άνοδο του εθνικισμού στη γειτονική χώρα – ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι  αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και τα δύο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-, και τολμάει να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς περί ανιστόρητων και του θυμίζουμε ότι η Ιστορία έχει αποδείξει πως οι εθνικιστικές κορώνες μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν”.

Κλείνοντας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι “εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει τώρα και τα ρέστα. Γιατί δεν στέλνει μια επιστολή με αυτά τα επιχειρήματα και στην κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν;”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7