Κόσμος

Πολύνεκρη τραγωδία με παιδιά στην Ινδία από φωτιά σε λούνα παρκ

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά που ξέσπασε σε έναν παιχνιδότοπο στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, στη δυτική Ινδίστη δυτική Ινδία, όπως δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Με τις επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχίζονται στο σημείο στην επαρχία Ραζκότ, στην Ινδία, ο τοπικός δήμαρχος είπε στο Reuters ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Περισσότερα από 300 άτομα βρίσκονταν στον χώρο διώροφης κατασκευής όταν ξέσπασε η φωτιά είπε σε δημοσιογράφους ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής του Ραζκότ.

«Επικεντρωνόμαστε στις επιχειρήσεις διάσωσης και να σώσουμε ζωές. Θα διασφαλίσουμε ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά εκείνοι που ευθύνονται για αυτό το περιστατικό», δήλωσε η δήμαρχος Ναγιάνα Πεχνταντίγια.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μια τεράστια φωτιά να τυλίγει τον χώρο που παιχνιδιού και πυκνά σύννεφα καπνού στον ουρανό. Ολόκληρη η υποδομή καταστράφηκε από τις φλόγες.

Ένας αξιωματούχος σε τοπικό νοσοκομείο είπε ότι ορισμένα από τα πτώματα απανθρακώθηκαν σε βαθμό που δεν μπορεί να ταυτοποιηθούν.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανάρτησε στο Χ ότι η τοπική διοίκηση εργάζεται για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. «Νιώθω μεγάλη οδύνη από το δυστύχημα με την πυρκαγιά στο Ραζκότ. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», τόνισε ο Μόντι.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της περιοχής, τόνισε ότι οι πυροσβέστες έχουν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών των κατασκευών, τόνισε.

«Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί», είπε.

Σύμφωνα με ΜΜΕ δύο άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία σε σχέση με το τραγικό συμβάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Melissa απειλεί την Τζαμάικα με ανέμους 260 χιλιόμετρα την ώρα και καταστροφικές πλημμύρες
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ στο Μαϊάμι προειδοποίησε τους κατοίκους της Τζαμάικα να πάνε στα καταφύγιά τους και να παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που θα ειναι η ισχυρότερη από το 1988
Ο τυφώνας Melissia πλησιάζει στην Τζαμάικα
Ο Τραμπ άλλαξε και το Οβάλ Γραφείο, το γέμισε με πίνακες αμερικανών προέδρων – «Κοιτάξτε πόσο όμορφο είναι»
Σε ανάρτησή του στο TruthSocial, ο Τραμπ έγραψε: «Πολλοί από αυτούς τους σπουδαίους πίνακες παλαιότερων προέδρων βρίσκονταν στα θησαυροφυλάκια για πάνω από 100 χρόνια. Τώρα είναι για να τους απολαύσουν όλοι!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ γέμισε με πίνακες το Οβάλ Γραφείο