Επιχειρήσεις

Πέθανε ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή εφοπλιστής Σπύρος Μιχ. Πολέμης, πρώην πρόεδρος της ICS και διευθυντής της Seacrest Shipping με έδρα το Λονδίνο.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (Andros Yacht Club – AYC), του οποίου ο 86χρονος εφοπλιστής ήταν ιδρυτικό μέλος και επίτιμος πρόεδρος. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου για τον θάνατο του Σπύρου Πολέμη αναφέρει:

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του επιτίμου προέδρου, ιδρυτικού μέλους επί μακρόν προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και π. προέδρου του Παγκοσμίου Ναυτικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping) ΣΠΥΡΟΥ ΜΙΧ. ΠΟΛΕΜΗ εχθές Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τον αποχαιρετούν, η Καμάρα που λάτρευε, η Άνδρος που υπεραγαπούσε, η διεθνής εφοπλιστική οικογένεια που χάνει ένα ενεργό μέλος της καθώς ο εκλιπών ήταν ένας ισχυρός εκπρόσωπος της ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου, της Αθήνας, της Νέας Υόρκης. Μεγάλη είναι η απώλεια πρωτίστως για την οικογένεια του Σπύρου Πολέμη, αλλά και για όσους συνεργάστηκαν και πορεύτηκαν μαζί του στη ζωή και στην επαγγελματική δημιουργία.

Ο Σπύρος Πολέμης ξεχώριζε για το ήθος, την σοβαρότητα, την ευγένεια και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Άνθρωπος συνεργάσιμος, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, με πνευματικές ανησυχίες κι αναζητήσεις, δεν λύγισε στις φουρτούνες της ζωής και αγωνίστηκε μέχρι τέλους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών
Από το 2018, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN έχει ήδη δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 240 νέους και νέες να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο της αεροπορίας
Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών
Ο όμιλος AVAX υποστηρικτής της 9ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη
Η εορταστική έναρξη της 9ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025, στις 18:00 στο MOMus - Πειραματικό Κέντρο Τεχνών στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Το logo του Ομίλου ΑΒΑΞ
Η METLEN παρέδωσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη νέα βιοκλιματική πρόσοψη του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος στο Στρατόπεδο «Στρατάρχη Παπάγου»
Πραγματοποιήθηκε χθες (29.10.2025), στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η τελετή παράδοσης του έργου της νέας σύγχρονης...
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας