Ελλάδα

Καιρός: Θερμικές καταιγίδες θα χτυπήσουν αύριο όλη τη χώρα – Δύσκολο το μεσημέρι στην Αττική

Έντονες θερμικές καταιγίδες αναμένονται αύριο Πέμπτη (25.07.2024) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές να είναι ισχυρά και τον καιρό αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού να μας ταλαιπωρεί.

Οι θερμικές καταιγίδες θα χτυπήσουν όλη σχεδόν τη χώρα τις μεσημεριανές ώρες, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες από την Πελοπόννησο ως και τη Θράκη. Η ΕΜΥ μάλιστα εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Συγκεκριμένα θα εκδηλώνονται μπόρες, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τον Γιάννης Καλλιάνο στο εσωτερικό της χώρας αναμένονται τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ιδιαίτερα στα νησιωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 35-36 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 32-34 στα βόρεια, στους 34-35 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 32-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στις κεντρικές περιοχές.

Δύσκολο το αυριανό μεσημέρι στην Αττική

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι ως το απόγευμα θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και θα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Μάλιστα από τη μία το μεσημέρι ως τις πέντε με έξι το απόγευμα είναι το διάστημα στο οποίο περιμένουμε να χαλάσει ο καιρός στην Αττική με τοπικές μπόρες και καταιγίδες όχι γενικευμένες. Κυρίως θα επηρεαστούν οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές και ίσως και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν μπόρες και βροχές από το μεσημέρι και μετά. Στις νότιες περιοχές, μάλιστα, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες, ενώ ίσως επηρεαστεί και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα στα νότια της Χαλκιδικής και στις νοτιότερες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης  να εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Την Παρασκευή (26.07.2024) ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς στα ορεινά.

Το Σάββατο (27.07.2024) ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνοντας στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
2,5 χρόνια φυλακή στον καθηγητή με την κβαντική μηχανή από τα Χανιά που έπεισε την οικογένεια του εξαφανισμένου γιατρού ότι μπορεί να βοηθήσει
Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος ασθένεια, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό γι' αυτό και δικάστηκε χωρίς να είναι παρόν
γιατρός
Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση – «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή
Συνεργάτης του Γιώργου Μαζωνάκη υποστηρίζει ότι «όλα αυτά που λέει ο τραγουδιστής είναι ψέματα, η συνεργασία ήταν μια χαρά»
τραγουδιστής
Το ινστιτούτο και η απάτη πίσω από την κβαντική φυσική του 54χρονου ερευνητή που θα εντόπιζε τον αγνοούμενο γιατρό στην Κρήτη
Επικαλούμενος την διευθυντική του θέση σε επιστημονικό ινστιτούτο του εξωτερικού που δραστηριοποιείται σε πέντε διαφορετικούς κλάδους έπειθε τα θύματά του
Η απάτη του 54χρονου στους γονείς του 33χρονου γιατρού που αγνοείται