Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Ο καπνός έφτασε μέχρι το Μυρτώο πέλαγος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απόκοσμες εικόνες κατέγραψαν κάτοικοι της Αθήνας, καθώς ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά της Εύβοιας, που ξέσπασε την Τετάρτη (31.7.2024) στην περιοχή Πισσώνας, κάλυψε τον Αττικό ουρανό χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η μεγάλη φωτιά του πευκόδασους της Εύβοιας ενισχύθηκε από τους βόρειους ανέμους και την πολύ χαμηλή εκτιμώμενη περιεχόμενη υγρασία των δασικών καυσίμων.

Όπως φαίνεται μέσα από τη δορυφορική εικόνα της EUMETSAT ο πυκνός καπνός αργά το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2024 είχε ήδη μεταφερθεί πάνω από το Μυρτώο Πέλαγος, διανύοντας απόσταση μεγαλύτερη των 150 km.

Η μεγάλη διασπορά του καπνού παρουσιάζεται και στο επόμενο βίντεο, το οποίο καλύπτει χρονικά την περίοδο από την έναρξη της πυρκαγιάς έως και αργά το απόγευμα (19:30) της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2024.

Ο καπνός σκοτείνιασε τον ουρανό της Ύδρας, ενώ σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης η μυρωδιά καμένου ήταν αισθητή σε όλη την Αττική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτές και στελέχη του Οργανισμού ενώπιον των Ευρωπαίων Εισαγγελέων για τις παράνομες επιδοτήσεις
Για την Παρασκευή (22.05.2026) τη σκυτάλη παίρνουν οι 11 βουλευτές, που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία και των οποίων η ασυλία ήρθη πριν από λίγες εβδομάδες από τη Βουλή
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τι δείχνει νέα ανάλυση δεδομένων για την έντονη οσμή στα νότια προάστια της Αττικής – Κολυδάς: «Είναι ένα πρώτο επιστημονικό υπόβαθρο»
«Δεν έχουν γίνει λεπτομερείς μετρήσεις, επειδή πέρασε δεν σημαίνει ότι τελείωσε» τονίζει ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, Κωνσταντίνος Συνολάκης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
10