Κόσμος

Μπανγκλαντές: Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Μουχάμαντ Γιουνούς αναλαμβάνει επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Μουχάμαντ Γιουνούς θα ηγηθεί της προσωρινής κυβέρνησης στο Μπανγκλαντές μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη φυγή της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα στο εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου της προεδρίας.

Η απόφαση «σχηματισμού προσωρινής κυβέρνησης (…) με επικεφαλής τον Γιουνούς» ελήφθη κατά τη συνάντηση του προέδρου Σαχάπουντιν με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και αντιπροσωπεία των φοιτητών που πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων, διευκρίνισε το γραφείο Τύπου της προεδρίας του Μπανγκλαντές.

Ο 84χρονος Γιουνούς, γνωστός ως «τραπεζίτης των φτωχών», τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 2006 επειδή μέσω της χορήγησης μικρών δανείων από την τράπεζα που ίδρυσε, έδωσε διέξοδο σε εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση σε συστηματικές τράπεζες.

Οι επικριτές του, ανάμεσά τους και η πρώην πρωθυπουργός Χασίνα, τον είχαν κατηγορήσει ότι «έπινε το αίμα των φτωχών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1