Κόσμος

Λίβανος: Έξι νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στην πόλη Ναμπατία

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από Ισραηλινή επίθεση σε κτίριο κατοικιών, στην πόλη Ναμπατία του νοτίου Λιβάνου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Στον απόηχο πυραυλικής επίθεσης στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, στις 27 Ιουλίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, το Ισραήλ σκότωσε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Μια ημέρα αργότερα, στις 31 Ιουλίου, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, με την ηγεσία του Ιράν να ορκίζεται εκδίκηση, πυροδοτώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίρτζίνια Τζιούφρε: «Τα ιδιωτικά τζετ του Έπσταϊν ήταν ιπτάμενα μέσα trafficking», «ήθελε να λογοδοτήσουν όλοι οι άνδρες» λέει η συγγραφέας του βιβλίου της
Η δημοσιογράφος που βοήθησε την Τζιουφρέ για τη συγγραφή του βιβλίου «Nobody's Girl» ζητά από τον πρίγκιπα Άντριου να μοιραστεί όλα όσα γνωρίζει για τον παιδεραστή
Το βιβλίο της Βιρτζίνια Τζουφρέ