Πολιτική

Η Αθηνά Λινού παρέδωσε στοιχεία για το Ινστιτούτο Prolepsis στον Κασσελάκη – «Θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη»

Στην αντεπίθεση η Αθηνά Λινού η οποία μέσω ανάρτησης στα social media έκανε γνωστό πως παρέδωσε 459 σελίδες με στοιχεία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη για το Ινστιτούτο Prolepsis.

Παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και αφήνει σπόντες για τον Παύλο Πολάκη καθώς όπως λέει «όσον αφορά στα συνεχιζόμενα ψέματα, τα οποία είναι πλέον προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με εμένα, αλλά εξυπηρετούν πολιτικές φιλοδοξίες και στο να επουλώσουν πληγωμένα “εγώ”».

Η ανάρτηση έχει ως εξής: Χθες το μεσημέρι, και για πρώτη φορά, ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου κ. Κασσελάκη, κ. Καπνισάκης, μου ζήτησε οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis. Σήμερα, παραδόθηκαν στον Πρόεδρο 459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν, καθώς, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος.

Όσον αφορά στα συνεχιζόμενα ψέματα, τα οποία είναι πλέον προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με εμένα, αλλά εξυπηρετούν πολιτικές φιλοδοξίες και στο να επουλώσουν πληγωμένα “εγώ”, θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας.

Και οφείλω να τονίσω για άλλη μια φορά τα εξής σε όσους με προσωπικό και πολιτικό δόλο προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν:

Το Ινστιτούτο Prolepsis δεν είναι επιχείρηση, δεν έχει κέρδη, ούτε μπορεί να έχει κέρδη, βάσει της νομοθεσίας και του καταστατικού του ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ). Επίσης, ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου – θέση που άφησα στις 19/5/23 – δεν έχω λάβει ποτέ μισθό.

Το πρόγραμμα “ΔΙΑΤΡΟΦΗ” επιχορηγείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ιδρύματα και μεμονωμένους δωρητές. Χάρη σε αυτές τις δωρεές, από το 2012 το Ινστιτούτο έχει προσφέρει 18 εκατομμύρια γεύματα σε σχεδόν 200.000 παιδιά. Ναι, ακόμα και κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά (με 15ήμερα πακέτα που παραλάμβαναν οι οικογένειες από τα σχολεία με την πολύτιμη συμβολή των εκπαιδευτικών και διευθυντών). Ναι, με ειδικές προδιαγραφές για υγιεινά γεύματα (σχεδιασμένες από διατροφολόγους και με συνεχείς ελέγχους ποιότητας). Ναι, με προμηθευτές και διανομείς που έχουν επιλεχθεί μέσω ετήσιων προσκλήσεων και διαγωνιστικών διαδικασιών.

Τα αποτελέσματα για τους μαθητές που συμμετείχαν είναι ξεκάθαρα: εξάλειψη πείνας για τα 34% των παιδιών που βίωναν πείνα, 17% μείωση στην επισιτιστική ανασφάλεια, σημαντική βελτίωση στις διατροφικές συνήθειες παιδιών και οικογενειών, και ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στις πιο ευάλωτες οικογένειες.

Είμαι τόσο βαθιά πεπεισμένη για τη σημασία αυτού του έργου (καθώς και των άλλων προγραμμάτων του Ινστιτούτου), που αποφάσισα να αφοσιωθώ – μέσω της πολιτικής – στη συνεχόμενη πίεση προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο το κοινωνικό έργο που θα έπρεπε εξ αρχής να επιτελεί το κράτος. Οι ίδιες αξίες που με ώθησαν να ιδρύσω το Ινστιτούτο πριν από 35 χρόνια είναι οι ίδιες αξίες που με ωθούν στη Βουλή: κανένα παιδί να μην πεινάει, κανένας ηλικιωμένος να μην είναι μόνος, και κανένας εργαζόμενος ή αγρότης να μην κινδυνεύει λόγω των συνθηκών εργασίας.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αντί να ασχολούμαστε με τα σοβαρά και συνεχιζόμενα προβλήματα του ελληνικού λαού, αναγκαζόμαστε να εξηγούμε τα αυτονόητα σε άτομα που προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης