Κόσμος

ΗΠΑ – Προεδρικές εκλογές: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέρ της χρήσης κάνναβης στη Φλόριντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς στη Φλόριντα. Στη συγκεκριμένη Πολιτεία βρίσκεται, άλλωστε, η κατοικία του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε, συγκεκριμένα, υπέρ της υιοθέτησης μιας τροπολογίας για νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση σε ενήλικες στη Φλόριντα.

Ένα δημοψήφισμα για το ζήτημα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Φλόριντα τον Νοέμβριο, ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές.

Είναι σύνηθες στις ΗΠΑ οι ψηφοφόροι να ψηφίζουν ταυτόχρονα σε εθνικές εκλογές και σε πολλά άλλα τοπικά ζητήματα.

Το θέμα ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους νεότερων ηλικιών, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων κάτω των 50 ετών επιθυμεί τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Από «διώκτης» «οπαδός» λόγω εκλογών

«Στη Φλόριντα, όπως και σε τόσες άλλες Πολιτείες που το έχουν ήδη εγκρίνει, μια ποσότητα μαριχουάνας για προσωπική χρήση θα εγκριθεί για ενήλικες», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ στο δίκτυό του Truth Social.

«Κανείς δεν πρέπει να κρίνεται παραβάτης στη Φλόριντα για ό,τι είναι νόμιμο σε τόσες άλλες Πολιτείες. Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε ζωές και να σπαταλάμε χρήματα φορολογουμένων συλλαμβάνοντας ενήλικες για κατοχή ποσοτήτων μαριχουάνας για προσωπική χρήση», πρόσθεσε.

Ζήτησε, ωστόσο, την υιοθέτηση νόμων κατά της χρήσης κάνναβης σε δημόσιους χώρους «για να μην τη μυρίζουμε παντού, όπως σε τόσες πόλεις που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς».

Κατά τη νικηφόρα προεκλογική του εκστρατεία το 2016, ο Τραμπ υιοθέτησε μια ανεκτική στάση απέναντι στο θέμα της χρήσης κάνναβης, λέγοντας ότι θα επέτρεπε τις τοπικές αρχές να χειριστούν το θέμα.

Με την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων το 2017, κράτησε μια πιο διακριτική στάση στο θέμα και στήριξε τις σκληρές θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης του Τζεφ Σέσιονς σε θέματα επιβολής της δημόσιας τάξης.

Το 2018, ο Τραμπ ανακάλεσε την ομοσπονδιακή πολιτική ανεκτικότητας που εφαρμόσει η Δημοκρατική κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση, δίνοντας στους εισαγγελείς όλο το περιθώριο να ασκούν διώξεις όπως ήθελαν σε κατόχους κάνναβης ποσοτήτων προσωπικής χρήσης. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι εισαγγελείς δεν άσκησαν διώξεις σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αν και τα τρία τέταρτα των Αμερικανών ζουν πλέον σε Πολιτείες όπου η χρήση κάνναβης είναι νόμιμη, αυτή δεν είναι ακόμη νόμιμη σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασανιστήρια, μονομαχίες και εκτελέσεις: Πώς αξιωματικοί του Ρωσικού στρατού εξοντώνουν όσους στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία
Πάνω από 100 Ρώσοι στρατιωτικοί κατηγορούνται για δολοφονίες, βασανισμούς ή θανατηφόρες τιμωρίες σε βάρος συναδέλφων τους - Σοκαριστική έρευνα του ρωσικού μέσου Verstka
Ρώσοι στρατιώτες
29
Ρώσος κατάσκοπος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλακή στη Γερμανία - Σχεδίαζε επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις
«Ο κύριος κατηγορούμενος αλλά και οι συνεργοί του, στόχευαν να σπείρουν τον φόβο με απώτερο στόχο να διακόψουν την υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου
γερμανία αστυνομία
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον δικαιώθηκαν για παπαρατσικές φωτογραφίες από οικογενειακές τους διακοπές
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το ζεύγος δικαιώνεται σε μήνυση που έχει υποβάλει σε βάρος περιοδικού, μετά από εκείνη σε βάρος του Closer, που είχε δημοσιεύσει τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ το 2012
Γουίλιαμ και Κέιτ