Κόσμος

Ισραήλ: Έρευνα του στρατού για τα βίντεο με στρατιώτες να σπρώχνουν πτώματα στο κενό από ταράτσα στη Δυτική Όχθη

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για το βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και όπου καταγράφονται στρατιώτες να σπρώχνουν πτώματα στο κενό από μια ταράτσα στη Δυτική Όχθη.

Τα βίντεο, που άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνουν τρεις στρατιώτες του Ισραήλ στη στέγη ενός κτιρίου στην πόλη Καμπατίγια στη Δυτική Όχθη να σέρνουν, να σπρώχνουν, να πετούν και σε μία περίπτωση να κλωτσούν από την ταράτσα σορούς νεκρών ανδρών.

Επιπλέον, πλάνα του AFPTV από αυτήν την επιχείρηση που διεξήχθη στην Καμπατίγια, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δείχνουν έναν στρατιώτη να κλωτσάει ένα πτώμα μέχρι την άκρη της ταράτσας ενός κτιρίου προτού το ρίξει στο κενό, υπό το βλέμμα τουλάχιστον άλλων δύο στρατιωτών.

Ο Ζακάρια Ζακάρνεχ, ο θείος ενός από τους άνδρες, δήλωσε πως είδε όσα εκτυλίχθηκαν. Ισραηλινοί στρατιώτες πήγαν στην ταράτσα αφότου οι Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί, περιέγραψε ο ίδιος στο Reuters.

«Προσπάθησαν να κατεβάσουν τα πτώματα με μια μπουλντόζα, όμως δεν τα κατάφεραν, επομένως τα πέταξαν από τον δεύτερο όροφο στο έδαφος», είπε.
«Πονούσα, ήμουν πολύ λυπημένος και οργισμένος που δεν μπορούσα να κάνω κάτι», τόνισε ο Ζακάρνεχ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κατάφερε να επιβεβαιώσει την περιοχή που καταγράφηκε το βίντεο ως την Καμπατίγια και να επιβεβαιώσει επίσης την ημερομηνία με τη βοήθεια αυτοπτών μαρτύρων και πλάνων που κατέγραψαν τοπικά παλαιστινιακά ΜΜΕ που δείχνουν τις ίδιες σκηνές.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι το περιστατικό είναι σοβαρό και δεν συμβαδίζει με τις αξίες του.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, ανέφερε πως χθες στρατιώτες του σκότωσαν επτά μαχητές κατά τη διάρκεια μαχών και μιας αεροπορικής επιδρομής στην Καμπατίγια.

ΗΠΑ: «Βαθιά ανησυχητικές» οι εικόνες

Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητικές» τις εικόνες που καταγράφηκαν στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής και δείχνουν έναν στρατιώτη να σπρώχνει κλωτσώντας έναν άνδρα προφανώς νεκρό από μια ταράτσα.

«Αν επιβεβαιωθεί η γνησιότητα αυτών των πλάνων, θα πρόκειται ξεκάθαρα για μια αποκρουστική συμπεριφορά και μια κατάφωρη παραβίαση εκ μέρους των επαγγελματιών στρατιωτικών», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο