Κόσμος

Γάζα: 13 παιδιά ανάμεσα στους 19 νεκρούς από επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας ανέφερε το Σάββατο (21.09.2024) σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 παιδιά κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών του Ισραήλ σε σχολείο.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι με την επίθεση στόχευε μαχητές της παλαιστινιακής Ισλαμιστικής οργάνωσης, Χαμάς, οι οποίοι κρύβονταν στο σχολείο που λειτουργούσε και ως καταφύγιο εκτοπισμένων στη Γάζα. Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι, σύμφωνα με την Πολιτική Άμυνα.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται «13 παιδιά και έξι γυναίκες», η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ.

«Περισσότεροι από 30» άνθρωποι, μεταξύ αυτών «εννέα παιδιά» τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του σχολείου Αλ Ζαϊτούν Σ στην πόλη της Γάζας (βόρεια), συμπλήρωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως εκεί φιλοξενούνταν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό σε ένα δελτίο Τύπου ότι «διεξήγαγε ένα στοχευμένο πλήγμα εναντίον τρομοκρατών, οι οποίοι επιχειρούσαν από το εσωτερικό ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην πόλη της Γάζας», διευκρινίζοντας πως ο στόχος βρισκόταν «μέσα» στο σχολείο Αλ Φάλαχ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα κτίρια του σχολείου Αλ Ζαϊτούν.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε πως έλαβε «μέτρα για να μετριάσει τον κίνδυνο να τραυματιστούν άμαχοι», ιδίως μέσω της χρήσης όπλων υψηλής ακρίβειας.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι κρύβεται σε σχολικά κτίρια όπου πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν αναζητήσει καταφύγιο – μια κατηγορία που αρνήθηκε η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα.

Τουλάχιστον 41.391 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το υπουργείο Υγείας στην περιοχή που διοικείται από τη Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δίνη του πολέμου η Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί σε Ισραήλ και Ιράν – Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στο Κουβέιτ
Η ανησυχία εντείνεται καθώς ένας Ιρανικός πύραυλος που αναχαιτίστηκε στην Τουρκία φέρεται να κατευθυνόταν προς τη βάση Ιντσιρλίκ, ενώ μία ιρανική φρεγάτα βυθίστηκε ανοιχτά της Σρι Λάνκα
Βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη
Γιγαντώνεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή: Πολεμική νύχτα με βομβαρδισμούς στην Τεχεράνη και εισβολή Κούρδων μαχητών στο Ιράν
Την ίδια ώρα, το Ιράν απειλεί να χτυπήσει πυρηνική εγκατάσταση του Ισραήλ αν επιδιωχθεί αλλαγή καθεστώτος. Στοχεύει την πυρηνική εγκατάσταση της Ντιμόνα
U.S. Navy
Αναστάτωση στο Ακρωτήρι της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης: Ήχησαν σειρήνες – Το μήνυμα για απειλή
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου «σε σχέση με την ενεργοποίηση μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκε νωρίτερα στις Βρετανικές Βάσεις, διευκρινίζεται ότι δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απειλή»
Ακρωτήρι 7
«Η Ισπανία θα συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό», λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ – Διαψεύδει η Μαδρίτη
«Νομίζω ότι άκουσαν το μήνυμα του προέδρου χθες δυνατά και καθαρά. Καταλαβαίνω ότι τις τελευταίες ώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τον αμερικανικό στρατό», είπε σε ενημέρωση δημοσιογράφων
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ 10