Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Προσήχθησαν δύο άτομα για την κλοπή στο σιδηρόδρομο Αχαρνών – Αφέθηκαν ελεύθερα γιατί δεν κατατέθηκε μήνυση

Διευκρινίσεις σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (04.10.2024) σε σιδηρόδρομο στην περιοχή των Αχαρνών έδωσε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δύο  άτομα είχαν εισβάλλει στις ράγες και να προσπαθούσαν να αποσπάσουν καλώδια από σιδηρόδρομο στις  Αχαρνές.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ κλήθηκαν σχετικά με κάποια άτομα που έκαναν κλοπές και φθορές στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν φθορά ή κλοπή, ωστόσο έκαναν δύο προσαγωγές, ενός Έλληνα και ενός αλλοδαπού.

Έγινε εξακρίβωση στοιχείων των προσαχθέντων, ενώ δεν προσήλθε εκπρόσωπος ή υπάλληλος της εταιρείας σιδηροδρόμων προκειμένου να καταθέσει μήνυση και αφού πέρασε ο απαιτούμενος σε αυτές τις περιπτώσεις χρόνος αποχώρησαν από το τμήμα.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι έφτασε στο τμήμα εκπρόσωπος – υπάλληλος της σιδηροδρομικής εταιρείας προκειμένου να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Σχετικά με τα αναφερόμενα σε τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, τα οποία αφορούν σε περιστατικό τέλεσης αδικημάτων σε σιδηρόδρομο στην περιοχή των Αχαρνών, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου 01:00′), ομάδες ΔΙ.ΑΣ και ΟΠΚΕ έλαβαν κλήση σχετικά με άτομα που βρίσκονται στις σιδηροδρομικές γραμμές και διαπράττουν πράξεις φθορών και κλοπής στην περιοχή των Αχαρνών.

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή, ενώ κατά την παραμονή τους δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ατόμων που να προβαίνουν σε αδικήματα κλοπής – φθορών.

Από το σημείο προσήχθησαν -2- άτομα, ημεδαπός και αλλοδαπός, τα οποία οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, όπου πραγματοποιήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους, χωρίς να προκύπτει κάτι σε βάρος τους.

Κατά την παραμονή των ατόμων στην ανωτέρω υπηρεσία, δεν προσήλθε εκπρόσωπος ή υπάλληλος της εταιρείας σιδηροδρόμων προκειμένου να καταθέσει μήνυση για τη διάπραξη αδικημάτων στο σιδηρόδρομο, ενώ μετά την εξακρίβωση των στοιχείων των προσαγόμενων και έπειτα από την παραμονή τους στην υπηρεσία κατά τον απόλυτα αναγκαίο χρόνο, οι ίδιοι αποχώρησαν.

Τέλος, σήμερα (04/10/2024),  περίπου στις 12:00′, εκπρόσωπος – υπάλληλος της σιδηροδρομικής εταιρείας προσήλθε στην ίδια αστυνομική υπηρεσία προκειμένου να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλείνουν στις 12 το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων - Κινητοποιήσεις σε Νίκαια και Χαλκίδα
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν  προγραμματίσει αποκλεισμό για τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της Πρωτοχρονιάς
Το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα 10
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η παρέα των 4 αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 35 λεπτά
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8