Διεθνή

Κίνα: Σωσίβιο 1,4 τρισ. δολαρίων σε τοπικές κυβερνήσεις

Η Κίνα χορήγησε στις τοπικές κυβερνήσεις 10 τρισ. γιουάν (1,4 τρισ. δολάρια), αλλά δεν προχώρησε σε νέα μέτρα τόνωσης, αφήνοντας δημοσιονομικά περιθώρια για αντιδράσεις σε έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει τα καθήκοντά του το 2025.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης παρουσίασαν τις λεπτομέρειες ενός προγράμματος για την αναχρηματοδότηση του «κρυφού» χρέους της Κίνας στους ισολογισμούς του κράτους σήμερα (8.11.2024). Τα κονδύλια για το πρόγραμμα αυτό θα διατεθούν μέχρι το 2028.

Ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν ανακοίνωσαν μέτρα για την άμεση τόνωση της εγχώριας ζήτησης, ο υπουργός Οικονομικών Λαν Φουάν υποσχέθηκε «πιο δυναμική» δημοσιονομική πολιτική το επόμενο έτος, σηματοδοτώντας ότι τα πιο τολμηρά βήματα θα μπορούσαν να έρθουν μετά την ορκωμοσία του Τραμπ τον Ιανουάριο του 2025.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απειλήσει με δασμούς 60% στα κινεζικά προϊόντα που θα μπορούσαν να αποδεκατίσουν το εμπόριο μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και να πλήξουν τις εξαγωγές που αποτέλεσαν ένα σπάνιο φωτεινό σημείο για το ασιατικό έθνος φέτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
O Τραμπ κάνει πίσω: Καφές και βοδινό κρέας από τη Βραζιλία εξαιρούνται από τους δασμούς
Η απόφαση του Τραμπ αφήνει πολλές από τις κύριες εξαγωγές της Βραζιλίας απαλλαγμένες από τους δασμούς, που είχαν φτάσει το 40%, και θεωρείται σημαντική νίκη για τη μεγαλύτερη γεωργική δύναμη της Λατινικής Αμερικής
iStock
Η βρετανική αμυντική εταιρεία Babcock επιδιώκει συμφωνίες για πολεμικά πλοία εν μέσω ισχυρής ζήτησης
Η βρετανική αμυντική εταιρεία επιδιώκει νέες διεθνείς συμφωνίες για φρεγάτες Type 31 με τη Σουηδία και τη Δανία, καθώς η αύξηση των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για επέκταση
REUTERS