Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε ανάμεσα σε 15 ονόματα για το νέο κόμμα – Δεν θα δω το debate του ΣΥΡΙΖΑ

Περίπου 80 με 90 προτάσεις έχουν κατατεθεί, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, για το όνομα του νέου κόμματος που θέλει να ιδρύσει, ενώ το Σάββατο θα ανακοινωθεί και επίσημα η ονομασία του νέου κινήματος.

Μιλώντας ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega, σημείωσε πως 15 από αυτές τις προτάσεις θα μπουν σε τριήμερη ψηφοφορία. «Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι συμπλήρωσαν τα τρία χαρακτηριστικά που θέλουν στο νέο κίνημα και το πρώτο με μεγάλη διαφορά σε όλες τις ηλικίες, επαγγέλματα και σε όλη την επικράτεια είναι το ‘συμμετοχικό’» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν θα παρακολουθήσει το σημερινό debate των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν θα το παρακολουθήσει «γιατί έχω προγραμματισμένες συναντήσεις».

«Ενώ θεωρούσαν ότι δεν θα είχα δεύτερη ευκαιρία στη χώρα, αυτό που έχουν καταφέρει είναι να μην έχουν αυτοί μάλλον δεύτερη ευκαιρία κι εμείς να είμαστε ανοδικά αυτή τη στιγμή» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «όσοι πάνε να ψηφίσουν αυτό το Σαββατοκύριακο συμφωνούν με έναν αντιδημοκρατικό αποκλεισμό, με αντιδημοκρατικές πρακτικές. Δικαίωμά τους είναι. Θα παλέψω για να έχουν πάντα το δικαίωμα να συμμετέχουν σε ό,τι επιλέγουν».

 

Αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του νέου κόμματος λέγοντας πως θα γίνεται από τα μέλη και θα υπάρχει διαφάνεια. 

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «εάν ήμουν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα πήγαινε σε δημοψήφισμα. Τα capital controls και το δημοψήφισμα είναι πληγή στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Δημοψήφισμα σημαίνει ότι ψηφίζουν οι πολίτες, ο λαός, επομένως πρέπει να το σέβεται».

Τέλος, ζήτησε «να βάλουμε μία τελεία σε αυτό που έγινε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν έλλειψη Δημοκρατίας. Αυτό που πρέπει να εγγυηθώ σε αυτό το νέο ξεκίνημα είναι ότι θα υπάρχει συμμετοχή δημοκρατικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
21
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης