Κόσμος

Νέα Υόρκη: Στα χέρια της αστυνομίας ο άνδρας που έβαλε φωτιά σε γυναίκα σε συρμό του μετρό

«Ήταν ένα από τα πιο άθλια εγκλήματα που θα μπορούσε ενδεχομένως να διαπράξει ένα άτομο εναντίον ενός άλλου ανθρώπου»

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ η φρικτή δολοφονία μιας γυναίκας στη Νέα Υόρκη, όταν ένας άνδρας έβαλε φωτιά στα ρούχα της ενώ εκείνη κοιμόταν σε συρμό του μετρό και την έβλεπε να καίγεται.

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, έχουν στα χέρια τους έναν μετανάστη από τη Γουατεμάλα ο οποίος συνελήφθη επειδή φέρεται να ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στην επιβάτιδα του μετρό στο Μπρούκλιν το πρωί της Κυριακής (22.12.2024).

Η άγρια δολοφονία – η οποία συνέβη περίπου στις 7:30 π.μ. σε μια άδεια αμαξοστοιχία στο σταθμό Coney Island-Stillwell Avenue – σόκαρε τους εργαζόμενους, και την Επίτροπο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Jessica Tisch η οποία είπε ότι το ειδεχθές έγκλημα «έκοψε το νήμα της ζωής μίας αθώας Νεοϋορκέζας».

«Ήταν ένα από τα πιο άθλια εγκλήματα που θα μπορούσε ενδεχομένως να διαπράξει ένα άτομο εναντίον ενός άλλου ανθρώπου», ειπε.

«Καθώς το τρένο έφτανε στο σταθμό, ο ύποπτος πλησίασε ήρεμα το θύμα, το οποίο βρισκόταν σε καθιστή θέση στο τέλος ενός βαγονιού του μετρό … και χρησιμοποίησε αυτό που πιστεύουμε ότι ήταν αναπτήρας για να ανάψει τα ρούχα του θύματος, τα οποία τυλίχθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», δήλωσε η Tisch σε συνέντευξη Τύπου.

Οι περιπολούντες αστυνομικοί μύρισαν και είδαν τον καπνό και στη συνέχεια τον ακολούθησαν μέχρι τη γυναίκα που ήταν καλυμμένη με φλόγες, δήλωσε η επίτροπος. 

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο 33χρονος ύποπτος ήρθε στις ΗΠΑ το 2018 από τη Γουατεμάλα και πως είχε συλληφθεί από συνοριοφύλακες στην Αριζόνα τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Το τρομακτικό βίντεο που εξασφάλισε η New York Post δείχνει τον ύποπτο να κοιτάζει ήρεμα καθώς οι φλόγες «καταβρόχθιζαν» την άγνωστη ακόμη γυναίκα, η οποία στεκόταν μέσα στην ανοιχτή πόρτα του βαγονιού του μετρό.

Συνελήφθη στον σταθμό Herald Square – που βρίσκεται κοντά στο Empire State Building στο Μανχάταν. Ο άνδρας βρέθηκε με έναν αναπτήρα στην τσέπη του, είπε ο αστυνομικός επίτροπος. «Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους που κάλεσαν το 911 για να βοηθήσουν», πρόσθεσε η αξιωματικός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 50 φορές πυροβόλησε ο ομογενής Αρτέμιος Μίντζας σε πάρκο στην Αυστραλία - Αντιμέτωπος με 25 αδικήματα
Από την έρευνα που έχει γίνει φαίνεται πως το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς δεν σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα ή τρομοκρατικές ομάδες - Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
Ο Αρτέμιος Μίντζας
4
Δύο χρόνια μετά το αιματοκύλισμα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova οι συνομιλίες με το Ισραήλ γεννούν ελπίδες για το τέλος του πολέμου
Δεκάδες εκδηλώσεις σήμερα στο Ισραήλ για τα θύματα που εκτελέστηκαν από τα μέλη της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 - «Θα εξασφαλίσουμε σίγουρα συμφωνία», προβλέπει ο Τραμπ
Γάζα