Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Πολλή συννεφιά, έντονες βροχές και χιόνια στα ορεινά – Στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία σε Αττική και Κρήτη

Έντονη συννεφιά και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα (04.01.2025) σε πολλές περιοχές της χώρας. Στα ορεινά θα έχουμε χιονοπτώσεις όμως ο καιρός «παραμένει αναποφάσιστος» αφού η θερμοκρασία θα συνεχίσει να έχει μεγάλη απόκλιση από περιοχή σε περιοχή αφού θα φτάσει από -1 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 15 με 17 και τοπικά στα νότια τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε βόρειους τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στρεφόμενοι πολύ γρήγορα σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι πολύ γρήγορα σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Δυτικοί στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ στα ανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στις Σποράδες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη γύρα είχε βγάλει ο ρασοφόρος youtuber τα «λείψανα» του Αγίου Παρθενίου – Τα πήγαινε ακόμα και σε σπίτια αρρώστων για να προσευχηθούν
Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται ο ρασοφόρος, ως βασικός παπάς να τελεί και κάθε «ευλάβεια» και «τιμή»  την τελετή υποδοχής των λειψάνων
Ο 46χρονος ρασοφόρος με τα "λείψανα" του Αγίου Παρθενίου
Το Σάββατο συμπληρώνονται 8 χρόνια από την πολύνεκρη πλημμύρα στη Μάνδρα: «Μας υποσχέθηκαν δικαιοσύνη αλλά μας κορόιδεψαν»
Πώς έγινε η τραγωδία την 15η Νοεμβρίου 2017 με τους 24 νεκρούς - «Το κράτος από το 2017 μέχρι σήμερα είναι απόν», καταγγέλλει ο Αναστάσιος Μπερέτας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών, Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας
Μάνδρα
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και στην Λάρισα το τελευταίο αντίο στην 49χρονη που σκοτώθηκε στον φούρνο
Πλήθος κόσμου έστειλε ολόλευκα στεφάνια για να τιμήσουν την μνήμη της - Όλοι ντυμένοι στα μαύρα, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως αυτή η γυναίκα έχασε τόσο άδικα τη ζωή της
Εκκλησία
«Αίσιος Οιωνός 25»: Ο Στρατός Ξηράς αποκαλύπτει τη νέα εποχή των drones και των αντι-drone συστημάτων
Η μεγάλη άσκηση στην Αλεξανδρούπολη αναδεικνύει τις επιχειρησιακές ανάγκες του σύγχρονου πεδίου μάχης και την είσοδο των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή της διαλειτουργικότητας επανδρωμένων και μη επανδρωμένων μέσων
Η άσκηση ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ-25 στην Αλεξανδρούπολη
Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες φαρμάκου αδρεναλίνης που χρησιμοποιείται στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη
«Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον την εμφάνιση, τον ποσοτικό προσδιορισμό δραστικού συστατικού και τον έλεγχο συγγενών ουσιών»
Medical personnel filling a syringe needle with generic vaccine booster from vial