Κόσμος

ΠΟΥ: Χαμηλά παραμένει ο κίνδυνος από τη γρίπη των πτηνών μετά τον πρώτο θάνατο ασθενούς στις ΗΠΑ

«Εξετάζουμε τον κίνδυνο για τον γενικό πληθυσμό και... παραμένει χαμηλός» τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό από την γρίπη των πτηνών H5N1 παραμένει χαμηλός, όπως ανακοίνωσε σήμερα (07.01.2025) εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έπειτα από τον πρώτο θάνατο ασθενούς από τον ιό στις ΗΠΑ.

O ασθενής, που πέθανε από γρίπη των πτηνών, ήταν άνω των 65 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από έκθεσή του σε έναν συνδυασμό οικόσιτων πουλερικών και άγριων πουλιών, ανακοίνωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι της Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

«Ανησυχούμε, φυσικά, αλλά εξετάζουμε τον κίνδυνο για τον γενικό πληθυσμό και… παραμένει χαμηλός», είπε σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους κινδύνους από τον ιό.

Ερωτηθείσα αν η επιτήρηση του ιού από τις ΗΠΑ είναι επαρκής απάντησε: «Κάνουν αρκετή επιτήρηση. Γι’ αυτό και ακούμε γι’ αυτό».

Σχεδόν 70 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν κολλήσει γρίπη των πτηνών από τον Απρίλιο.

Οι περισσότεροι από αυτούς αγρότες, καθώς ο ιός κυκλοφορεί μεταξύ κοπαδιών πουλερικών και κοπαδιών γαλακτοπαραγωγής, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Όπως ο ΠΟΥ, Αμερικανοί ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό παραμένει χαμηλός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι