Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας για Τέμπη: «Ο πρόεδρος της ΕΡΤ θα πρέπει να μην κοιμάται ήσυχος το βράδυ»

«Πυρά» με στόχο την ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, αναφορικά με τον τρόπο κάλυψης των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης των συγκεντρώσεων από την ΕΡΤ και τόνισε πως ο πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης, «θα πρέπει να μην κοιμάται ήσυχος τα βράδια». Ο ποινικολόγος πήρε θέση, την ώρα που η εθνική τραγωδία στα Τέμπη, πριν από σχεδόν δύο χρόνια έχει επανέλθει στο προσκήνιο και προκαλεί πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ανεπαρκούς κάλυψης της διαδήλωσης για τα Τέμπη από την ΕΡΤ, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου του 2025. Ο γνωστός ποινικολόγος ρωτήθηκε για την κάλυψη των συγκεντρώσεων από την δημόσια τηλεόραση και μίλησε δίχως περιστροφές.

«Αυτό που κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ και η διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν και είναι απόλυτος λόγος αντικαταστάσεώς τους. Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος δεν θα επέτρεπε ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο αρμόδιος υπουργός, ούτε η διοίκηση να γίνει αυτό το απαράδεκτο που συνέβη», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενους στις συγκεντρώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Αν είναι δυνατόν όλη η Ελλάδα δικαίως ή αδίκως να ασχολείται με αυτό το δράμα και η ΕΡΤ να το υποβαθμίζει στο έσχατο σημείο της υποβάθμισης».

«Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά αυτός ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος είναι ο πρόεδρος της ΕΡΤ θα πρέπει να μην κοιμάται ήσυχος το βράδυ», σχολίασε συμπληρωματικά ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας παραμένει στην πρώτη γραμμή μετά την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του προστάτη: «Εγχειρίστηκα και παρακολουθούµαι ακόμα» είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Δεδομένων των αποτελεσμάτων, που έδειξαν ότι μπορεί να εκδηλωθεί καρκινικός όγκος στο σώμα του μετά από 1-2 χρόνια, αποφάσισε να ακολουθήσει προληπτική θεραπεία. Σε αυτό το σηµείο βρίσκοµαι τώρα. ∆ηλαδή, αν κάνω µια αξονική τοµογραφία, δεν φαίνεται τίποτα. Όµως, τα µηχανήµατα αυτά έδειξαν ότι µπορεί σε ένα-δύο χρόνια να εκδηλωθεί καρκινικός όγκος. Οπότε ακολουθώ αυτή τη θεραπεία, η οποία δηµιουργεί κάποιες παρενέργειες, όπως µια αλλοίωση στο πρόσωπο, η οποία είναι εντελώς πρόσκαιρη και θα περάσει», εξήγησε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρρά: Στον ανακριτή η χήρα του Γιώργου Τράγκα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Το βαρύ κατηγορητήριο
Ήδη ο γιος του Γιώργου Τράγκα, έχει δώσει συναίνεση έτσι ώστε το ποσό των 10.000.000 ευρώ, που αποτελούν τα χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, να αποδεσμευτούν - Τι λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός
Μαρία Καρρά / Γιώργος Τράγκας
«Δεν θα απαλλαγείς από εμάς» – Οι απειλές των Κινέζων στον σμήναρχο κατάσκοπο όταν τους είπε ότι θα βγει στη σύνταξη
Τυ έδωσαν μια κάρτα αναλήψεων, η οποία είχε εκδοθεί στο Χονγκ Κονγκ σε όνομα τρίτου - Με αυτή την κάρτα μπορούσε να κάνει αναλήψεις σε οποιοδήποτε ΑΤΜ ανά τον κόσμο
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Νέα κατολίσθηση έκλεισε την παλαιά εθνική οδό Άρτας – Αμφιλοχίας, αποκομμένη οδικώς η Ήπειρος
Μετά το κλείσιμο της Ιόνιας Οδού λόγω κατολίσθησης και με τη νέα κατολίσθηση, η Ήπειρος έχει ουσιαστικά αποκοπεί στα δύο από την υπόλοιπη Ελλάδα, την ώρα που οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα
Κατολίσθηση στην παλιά εθνική οδό Αμφιλοχίας - Άρτας
Ο Παύλος ντε Γκρες απαντά για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος: «Θέλω να προσφέρω στην χώρα μου, πολλά περνούν από το μυαλό μου»
«Είναι στο αίμα μου η πολιτική αλλά δεν είμαι πολιτικός», τόνισε - Τι είπε για τη σχέση του με τη Μαρί Σαντάλ και τα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Παύλος Ντε Γκρες 18