Πολιτική

Μητσοτάκης: «Με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και διευκολύνουμε τη λειτουργία των ΚΕΠΑ»

«Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Υγείας, και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις νέες αυτές υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Οι επόμενες φάσεις του Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέα του ανάρτηση αναφορικά με την πιλοτική λειτουργία του «My Health».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνέντευξη Τύπου του Άδωνι Γεωργιάδη, της Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Δημήτρη Παπαστεργίου, κατά την οποία ανακοίνωσαν την αναβαθμισμένη εφαρμογή του «My Health» στο πλαίσιο του Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας που ξεκίνησε από σήμερα (10.03.2025).

«Ας συμφωνήσουμε σε κάτι: όταν μιλάμε για ψηφιοποίηση του κράτους, δεν εννοούμε απλώς λιγότερη γραφειοκρατία. Εννοούμε μια πραγματική αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών. Και όταν μιλάμε για ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν αναφερόμαστε μόνο σε καλύτερες υποδομές, περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές και καλύτερες αμοιβές, πράγματα που ήδη κάνουμε.

Αλλά ένα ΕΣΥ που σέβεται τον πολίτη, τον απαλλάσσει από την ταλαιπωρία και του επιτρέπει να έχει τον έλεγχο της υγείας του.

Ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας μέσω της αναβαθμισμένης εφαρμογής «MyHealth» για τους πολίτες και μέσω ειδικής εφαρμογής για τους γιατρούς, κάνει ακριβώς αυτό.

Πλέον όλοι οι συμπολίτες μας, αλλά και οι γιατροί μας μπορούν να βρίσκουν βασικά ιατρικά δεδομένα, όπως διαγνώσεις, συνταγές, εξετάσεις, αποτελέσματα εξετάσεων, νοσηλείες και παραπεμπτικά, αλλά και να κλείνουν εύκολα ραντεβού με γιατρό. Ενώ έχει ήδη ενσωματωθεί ψηφιακός βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη για τους γιατρούς.

Στις επόμενες φάσεις του Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 θα προστεθούν σημαντικές εφαρμογές όπως δεδομένα κλειστής νοσηλείας, ογκολογικά πρωτόκολλα, δεδομένα αναπηρίας. Ψηφιακός βοηθός για τους πολίτες και αναβάθμιση του βοηθού των γιατρών, αλλά και ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων νοσοκομείων.

Όμως, θέλω να πω και κάτι άλλο σημαντικό: όταν ολοκληρωθεί ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας, οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με τη διαδικασία των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ για να λάβουν πιστοποίηση αναπηρίας, αφού με το νέο ψηφιακό σύστημα, τα ΚΕΠΑ διευκολύνονται σημαντικά στο έργο τους.

Βάζουμε τέλος, έτσι, στην τόσο άδικη ταλαιπωρία των πολιτών, ενώ παράλληλα διευκολύνουμε και τη λειτουργία των ΚΕΠΑ. Γιατί ένα σύγχρονο και ανθρώπινο κράτος δεν δοκιμάζει την αντοχή των πολιτών του. Τους διευκολύνει. Και αυτό ακριβώς κάνουμε.

Συγχαρητήρια λοιπόν, και στο Υπουργείο Υγείας, και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις νέες αυτές υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούκας κατά Ανδρουλάκη για «αποκλεισμούς στελεχών» εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – «Άνοιγμα» σε Τσίπρα
Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ακόμη ότι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να μη σβηστούν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
3
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
19
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37