Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: Μου τραγούδησαν σε εστιατόριο μία προσβλητική καντάδα, στεναχωρήθηκα και σφίχτηκα

«Ένιωσα ότι όλο αυτό που έχω κάνει δεν ανταποκρίνεται με αυτό που βλέπει ο κόσμος» λέει μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος προσπάθησε να κάνει ένα μίνι απολογισμό της ζωής και της πολιτικής πορείας του. Καλεσμένος στην εκπομπή «Στιγμές» του Μάνου Νιφλή, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια της ελληνικής κρίσης και των μνημονίων, τις αντιδράσεις του κόσμου και τις στιγμές που δεν ξέχασε στο πέρασμα των χρόνων. Κανόνας, όπως ανέφερε, ήταν σταθερά το καλό της πατρίδας. Αυτό, πολλές φορές, περνούσε μέσα από δύσκολες αποφάσεις που ήταν αδύνατον να μην προκαλέσουν αντιδράσεις.

Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ήρθε τρίτος στις εκλογές του πρώτου γύρου της 6ης Οκτωβρίου του 2024 και δεν πήρε μέρος στον δεύτερο γύρο. Ο έμπειρος πολιτικός είχε ελάχιστη διαφορά από τον Χάρη Δούκα, που ήρθε δεύτερος πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο ΟΝΕ Channel, ευχαρίστησε όσους και όσες τον στήριξαν και προσπάθησε να κάνει τον δικό του απολογισμό.

«Η πιο δύσκολη στιγμή στο Υπουργείο Πολιτισμού ήταν όταν είχαμε να διαχειριστούμε τα Μνημόνια. Ένας υπουργός κοιτάζει εκείνη την ώρα να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για τον τόπο του. Αν έχεις αυτό το κριτήριο, ό,τι δυσκολία και να αντιμετωπίσεις, θα την ξεπεράσεις», εξομολογείται ο Παύλος Γερουλάνος.

«Έτυχε μια φορά και ήμουν σε ένα αεροδρόμιο, με πιάνει ένας νέος άνθρωπος και μου λέει “κύριε Γερουλάνο, ήμουν κάποτε σε μία παρέα που πριν χρόνια σας προπηλακίζαμε”. Είχαν έρθει κάτι παιδιά, πολύ ευγενικά, ήμουν σε ένα εστιατόριο και έτρωγα. Μου τραγούδησαν μία προσβλητική καντάδα, στεναχωρήθηκα και σφίχτηκα», παραδέχεται ο πολιτικός στην late night εκπομπή του ΟΝΕ Channel.

«Ένιωσα ότι όλο αυτό που έχω κάνει δεν ανταποκρίνεται με αυτό που βλέπει ο κόσμος. Το γεγονός όμως ότι με έπιασε μετά και μου είπε ότι «μπορεί να σας αδικήσαμε εκείνη την ημέρα» είναι πολύ σημαντικό και αποδεικνύει ότι η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένα sprint», καταλήγει στην ιστορία του ο Παύλος Γερουλάνος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου Εμίν Σερίφ – Ιστορική μέρα για την Πολιτεία και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
«Η ενότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η κοινή μας προσήλωση στην ειρήνη και την ευημερία αποτελούν θεμέλιο για το μέλλον» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Μουφτής Διδυμοτείχου, Εμίν Σερίφ
Το κόμμα Καρυστιανού «απειλεί» Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση και Νίκη – Τι αναφέρει δημοσκόπηση της GPO για τις εκλογικές δεξαμενές
Προς το παρόν δεν απειλεί την κυριαρχία της ΝΔ, η ενδεχόμενη κάθοδος της μπορεί να προκαλέσει ανακατατάξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης
Η Μαρία Καρυστιανού 40
Νίκος Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του ’80 επειδή πλησιάζουν εκλογές
«Εκείνο που διεκδικεί η αντιπολίτευση είναι η άνευ αξιολόγησης άκριτη χορήγηση βαθμών, χωρίς εξουσία, χωρίς καθήκοντα και χωρίς αντίκρισμα σε πραγματική υπηρεσία»
Ο Νίκος Δένδιας στη Βουλή 9