Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής σε 6 ανθρώπους χάρισε ένας 46χρονος που πέθανε από εγκεφαλικό ανεύρυσμα

Το πάγκρεας του 46χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πατρών, αλλά δυστυχώς δεν κρίθηκε κατάλληλο για τον ασθενή για τον οποίο προοριζόταν

Ζωή μέσα από τον θάνατό του, έδωσε ένα 46χρονος άνδρας ο οποίος πέθανε στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν λόγω εγκεφαλικού ανευρύσματος. Η οικογένειά του προχώρησε στη δωρεά των οργάνων του, σώζοντας έτσι 6 ανθρώπους.

Γιατροί από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα ακόμα και την Μπολόνια της Ιταλίας, έφτασαν το πρωί της Πέμπτης (20.03.2025) στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με σκοπό να ξεκινήσει το μεγάλο και επίφοβο ταξίδι της δωρεάς των οργάνων, καθώς πρώτα πρέπει να ληφθούν τα όργανα με απόλυτη προσοχή.

Το χειρουργείο για τη λήψη των νεφρών, της καρδιάς, του παγκρέατος, του ήπατος και των κερατοειδών πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τις χειρουργικές της Μονάδας Μεταμόσχευσης του ΓΝΘ Ιπποκράτειο, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, του ΠΓΝ Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και της χειρουργικής ομάδας από την Μπολόνια να βγάζουν εις πέρας την αποστολή τους.

Οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε 2 ασθενείς, η καρδιά στο Ωνάσειο, οι κερατοειδείς στο ΑΧΕΠΑ και σε νοσοκομείο των Αθηνών και το ήπαρ στην Μπολόνια, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το πάγκρεας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πατρών, αλλά δυστυχώς δεν κρίθηκε κατάλληλο για τον ασθενή για τον οποίο προοριζόταν.

Η δωρεά ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ιπποκρατείου, στην οποία αναφέρεται ότι αυτή κατέστη δυνατή χάρη στη γενναιόδωρη απόφαση της οικογένειας ενός 46χρονου ασθενή, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου κατέληξε.

«Με τη συγκατάθεση των οικείων του, τα όργανά του προσφέρθηκαν σε συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής, χαρίζοντάς τους μια νέα ευκαιρία στη ζωή. Το ΓΝΘ Ιπποκράτειο, με βαθιά αίσθηση ευθύνης και ανθρωπισμού ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση διαδικασίας δωρεάς οργάνων και ιστών, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτο σεβασμό και τήρηση όλων των ιατρικών και ηθικών πρωτοκόλλων τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Μαρτίου» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Ιπποκρατείου σημειώνοντας ότι η δωρεά οργάνων αποτελεί την ύψιστη μορφή ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας και συνέχισης της ζωής εκφράζει τα συλλυπητήρια και ευγνωμοσύνη στην οικογένεια του δότη για την ανιδιοτελή προσφορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Κεφαλογιάννη – Μάτσα: Η υπουργός Τουρισμού ζητά τα παιδιά να μην αλλάζουν συνεχώς σπίτια – Για τεχνητές εντάσεις μίλησε ιδιαίτερα φορτισμένος ο συνθέτης
Η έφεση είναι αβάσιμη και τα παιδιά δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε δικαστικές αίθουσες, λέει η πλευρά Μάτσα
Μίνως Μάτσας και Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη: Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Σε 365 ημέρες, αξίζει να αφιερώσουμε έστω μία ή δύο στην υγεία μας», είπε ο δήμαρχος Αη Στράτη, προσθέτοντας πως η πρόληψη είναι κρίσιμη τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και για την οικογένειά του
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη:  Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Η ΓΑΔΑ σε διάλογο με την Ιστορία»: Επετειακή εκδήλωση με αφορμή την 25η Μαρτίου – Κεντρική ομιλήτρια η Μαρία Ευθυμίου
Αναδείχθηκε ο σύγχρονος ρόλος της ΕΛΑΣ ως εγγυήτρια της έννομης τάξης και προστάτιδας των θεσμών, συνεχίζοντας ιστορικά την προσπάθεια διασφάλισης της σταθερότητας
Αθανάσιος Κάμπρας / Μαρία Ευθυμίου
East Village στο The Ellinikon: Η νέα γειτονιά που ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πόλη
Σε προνομιακή τοποθεσία στην ανατολική πλευρά του The Ellinikon, το East Village και το Skyline Havens υπόσχονται σύγχρονη, «έξυπνη» διαβίωση με άμεση πρόσβαση στο μετρό, κοντά στο πάρκο, το mall και τις βασικές υποδομές της νέας ανάπτυξης.
East Village στο The Ellinikon: Η νέα γειτονιά που ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πόλη