Κόσμος

Υεμένη: Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι αναφέρει πλήγματα κατά του διεθνούς αεροδρομίου στη Χοντέιντα

Κατηγορούν για τα πλήγματα τις Ηνωμένες Πολιτείες

Το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτο (22/3/25) ότι σημειώθηκαν πλήγματα κατά του διεθνούς αεροδρομίου στη Χοντέιντα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, κατηγορώντας για αυτά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας για “αμερικανική επίθεση”, το Al-Massirah μετέδωσε ότι σημειώθηκαν “τρία πλήγματα εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Χοντέιντα” στην Υεμένη.

Οι Χούθι έχουν ανακοινώσει αρκετές αμερικανικές επιθέσεις σε εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους μετά τον φονικό βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, στον οποίον σύμφωνα με την Ουάσινγκτον σκοτώθηκαν αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του κινήματος των ανταρτών της Υεμένης. Οι Χούθι, από την πλευρά τους, έκαναν λόγο για 53 νεκρούς και 98 τραυματίες.

Οι αντάρτες της Υεμένης απάντησαν στις επιθέσεις αυτές εξαπολύοντας επιθέσεις σε “πολεμικά πλοία” της δύναμης κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα με drones και ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων κατά του Ισραήλ.

Σκοπός των αμερικανικών πληγμάτων είναι να εξουδετερώσουν τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, μια θαλάσσια περιοχή ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο, όπου οι Υεμενίτες αντάρτες έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις από τα τέλη του 2023 δηλώνοντας ότι επιτίθενται σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID