Ελλάδα

Αναζητούνται εκτάκτως γιατροί για 17 νησιά το Πάσχα: Δραματική έκκληση από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί μπορούν να υποβάλουν αίτηση τους έως τις 9 Απριλίου

Νέα έκκληση σε γενικούς γιατρούς και παθολόγους να μετακινηθούν σε 17 νησιά, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία ενόψει του Πάσχα, απεύθυνε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου.

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί καλούνται να δηλώσουν διαθεσιμότητα έως τις 9 Απριλίου, με την υπόσχεση καλυμμένων εξόδων μετακίνησης, διαμονής, ημερήσιας αποζημίωσης 60 ευρώ, επιπλέον αποζημίωσης 2.100 ευρώ και εφημεριών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Καλύπτονται οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής, η εκτός έδρας μετακίνηση, εφημερίες και επιπλέον αποζημίωση 2.100€ το μήνα»

Η λίστα των νησιών που αναζητούν ιατρική ενίσχυση περιλαμβάνει την Τήνο, την Ίο, τη Μήλο, αλλά και μικρότερα νησιά όπως τη Σχοινούσα, την Ανάφη και τους Λειψούς.

Παρόλο που το ιδανικό σενάριο προβλέπει τουλάχιστον δύο γιατρούς ανά ιατρική μονάδα, οι υγειονομικοί υπεύθυνοι τονίζουν πως ακόμη και η κάλυψη με έναν γιατρό αποτελεί νίκη απέναντι στη διαχρονική έλλειψη προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι Υγειονομικές Μονάδες που αναζητούν γιατρούς είναι οι εξής: Κ.Υ. Τήνου, Κ.Υ. Ίου, Κ.Υ. Μήλου, Π.Π.Ι. Ηρακλειάς, Π.Π.Ι. Σχοινούσας, Π.Π.Ι. Κουφονησίου, Π.Π.Ι. Δονούσας, Π.Π.Ι. Σερίφου, Π.Π.Ι. Ανάφης, Π.Π.Ι. Φολεγάνδρου, Π.Π.Ι. Σικίνου, Κ.Υ. Πάτμου, Κ.Υ. Σύμης, Π.Π.Ι. Λειψών, Π.Π.Ι. Τήλου, Π.Π.Ι. Χάλκης, Π.Π.Ι. Αγαθονησίου.

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί μπορούν να υποβάλουν αίτηση τους έως τις 9 Απριλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση protokollo@2dype.gov.gr και να δηλώσουν το διάστημα που επιθυμούν να μετακινηθούν, αλλά και τη μονάδα προτίμησής τους.

«Αγκάθι» η στέγαση

Οι γιατροί που θα αποφασίσουν να μετακινηθούν στα νησιά για υπηρεσία δεν θα μείνουν χωρίς στέγη, καθώς η 2η ΥΠΕ έχει εξασφαλίσει – μετά από έντονες προσπάθειες – καταλύματα σε αρκετές περιοχές.

Οι λύσεις περιλαμβάνουν δημοτικά οικήματα που παραχωρούνται δωρεάν, καθώς και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μέσω συμφωνιών με ξενοδόχους.

Το ζήτημα της στέγασης παραμένει διαχρονική πρόκληση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο για τους γιατρούς αλλά και για άλλους δημοσίους υπαλλήλους, όπως οι εκπαιδευτικοί.

Σε τουριστικά νησιά, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς οι επιλογές είναι πολύ λιγότερες  και ακριβές. Ωστόσο, σε αρκετές περιοχές έχουν βρεθεί βιώσιμες λύσεις, και οι ενδιαφερόμενοι γιατροί μπορούν να ενημερωθούν σχετικά πριν λάβουν την απόφασή τους.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σύννεφα και βροχές σε όλη την Ελλάδα – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ
Καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο
Άνθρωποι στη βροχή
«Ακούγονταν φωνές για βοήθεια» λένε γείτονες της οικογένειας στη Λάρισα για την δολοφονία της 52χρονης από τον γιό της
Οι Αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας μια γυναίκα μαχαιρωμένη και τυλιγμένη σε ένα πάπλωμα ενώ αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του γιου και του ανιψιού της
Λάρισα