Tasteit

Συνταγή για παγωτό κρέμα με 2 υλικά

Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή

Οι Αμερικανοί λένε ότι αν έχεις παγωτό στην κατάψυξη, είσαι ευτυχής.

Εγώ λέω, αν μπορείς να φτιάξεις με ελάχιστα, εύκολα υλικά, το δικό σου σπιτικό παγωτό, τότε είσαι διπλά ευτυχής και αυτάρκης.

Αυτή η απλή συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη, είναι υπέροχη γιατί δίνει αυτό που υπόσχεται.

Υπέροχο, βελούδινο, αφράτο παγωτό κρέμα, που μπορείς να απολαύσεις με γλυκό κουταλιού, με λιωμένη κουβερτούρα, ή με λίγο μέλι.

Tip: η κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα πρέπει να είναι πολύ παγωμένα, πριν τα χτυπήσουμε στο μίξερ.

Σπιτικό παγωτό κρέμα

Υλικά:

  • 600 ml κρέμα γάλακτος με full λιπαρά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις κρέμες γάλακτος και το ζαχαρούχο στο ψυγείο να παγώσουν.

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τις παγωμένες κρέμες γάλακτος και το παγωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με το εξάρτημα «σύρμα», μέχρι να αποκτήσουν τη σύσταση και την πυκνότητα του γιαουρτιού.

Αδειάζουμε το αφράτο μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ και καλύπτουμε με μεμβράνη.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα