Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με κυρώσεις όσους αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται μετά την αναβολή ενός τέταρτου γύρου συνομιλιών μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε σήμερα (01/05/2025) πως «οποιαδήποτε χώρα ή άτομο» αγοράζει πετρέλαιο ή πετροχημικά από το Ιράν θα υπόκειται αμέσως σε δευτερογενείς κυρώσεις.

Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social όποιος πάρει πετρέλαιο από το Ιράν «δεν θα επιτρέπεται να κάνει δουλειές με τις ΗΠΑ με με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή».

Η ανάρτησή του έρχεται μετά την αναβολή ενός τέταρτου γύρου συνομιλιών μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο στη Ρώμη.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τάμι Μπρους, δήλωσε σήμερα πως η Ουάσινγκτον αναμένει ένα νέο γύρο συζητήσεων με την Τεχεράνη να διεξαχθεί στο εγγύς μέλλον.

Η Τεχεράνη κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα την Ουάσινγκτον για «αντιφατική συμπεριφορά και προκλητικές δηλώσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο δικαστήριο ράπερ συγκροτήματος της Ιρλανδίας - Ύψωσε σε συναυλία τη σημαία της Χεζμπολάχ, κατηγορείται για τρομοκρατία
Στο «μικροσκόπιο» βίντεο των μελών του συγκροτήματος καθώς φέρεται να έλεγαν συνθήματα υπέρ της Χαμάς και της Χεζμπολάχ και κατηγορούσαν το Ισραήλ για «γενοκτονία στη Γάζα»
Kneecap
Όλοι περιμένουν τον Τραμπ: Το Ισραήλ σχεδίασε από τον Δεκέμβριο τις επιθέσεις κατά του Ιράν – «Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μόνο όσο αντέξουν οι πύραυλοί τους»
Γιατί είναι «πολύ δύσκολο να κάνει πίσω» ο Τραμπ - Το Ισραήλ βομβαρδίζει μονάδες παραγωγής όπλων, με υπερηχητικούς πυραύλους απαντά το Ιράν
Καπνός υψώνεται μετά από πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ 3
Χαμενεΐ: «Η μάχη ξεκινά» – Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς, το Ιράν εκτοξεύει υπερηχητικό πύραυλο και ο Τραμπ έτοιμος να πατήσει το κουμπί της εμπλοκής
Εκκωφαντική σιωπή από τον Λευκό Οίκο μετά τις συνομιλίες Τραμπ με Νετανιάχου - «Χτυπήσαμε εγκαταστάσεις παραγωγής μηχανών φυγοκέντρησης και όπλων στο Ιράν» υποστηρίζει το Ισραήλ
Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει πυραύλους που εκτοξεύονται από το Ιράν