Πολιτική

Μαρία Συρεγγέλα: Έρχονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν δούλεψε, το γνωρίζουμε και το έχουμε αποδεχτεί»

Στα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στο OPEN η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μαρία Συρεγγέλα.

«Είναι σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή κατάληψη στα πανεπιστήμια, πως δεν έχει χαθεί κανένα εξάμηνο και πως όπου έχει κληθεί να παρέμβει η Αστυνομία το έχει κάνει. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξουν άμεσα σχέδια ασφαλείας από τις πρυτανικές αρχές. Στη σύνοδο των πρυτάνεων θα δούμε και τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας», είπε η Μαρία Συρεγγέλα.

Στα ερωτήματα αν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πέτυχε το ρόλο της και αν υπάρχουν πρυτάνεις δύο ταχυτήτων η κα Συρεγγέλα απάντησε: «Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν δούλεψε, το γνωρίζουμε και το έχουμε αποδεχτεί. Σε κάθε περίπτωση, όταν κάτι δεν πετύχει, προχωράμε άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις. Από εκεί και ύστερα αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βρεθούν λύσεις και όχι να πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον».

Επιπρόσθετα, αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Δυτικής Αθήνας υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τα κόμματα που δεν είχαν δεχτεί την εν λόγω νομοθεσία και εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω. Όχι μόνο δεν ήθελαν να ψηφιστεί, αλλά κι όταν έγινε νόμος του κράτους ζητούσαν να μην εφαρμοστεί. Τουλάχιστον να συμφωνήσουμε σε δύο πράγματα με την αντιπολίτευση, ότι θα πρέπει να διαγράφονται από το μητρώο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που τα σπάνε και πως αν καλείται η Αστυνομία πρέπει να παρεμβαίνει».

Τέλος, η κα Συρεγγέλα σχολίασε και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις λέγοντας: «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών ακόμα καλύτερη. Το έχουμε πει, εξάλλου, από την πρώτη στιγμή πως ο πραγματικός μας αντίπαλος είναι η καθημερινότητα, εκεί έχουμε δώσει όλη τη βαρύτητα, κι εκεί θα δώσουμε βαρύτητα το επόμενο χρονικό διάστημα. Τώρα, όσες και όσοι ισχυρίζονται πως με ένα μαγικό ραβδί θα τα λύσουν όλα δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα «απόνερα» της μάχης για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Ο Δένδιας πήρε αποστάσεις, ο Μητσοτάκης έδωσε εξηγήσεις και τα γαλάζια στελέχη «κοιτούν» με αγωνία
Κάποιοι άλλοι εκτιμούσαν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «επεδίωξε» να κάνει διακριτή τη διάθεση του να παίξει «πρωταγωνιστικό ρόλο» στη μετά Μητσοτάκη εποχή στην ηγεσία της ΝΔ
Το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 33