Βόμβα πυροδοτήθηκε χθες Σάββατο (17/5/25) μπροστά σε κλινική ειδικευμένη στην ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στην πόλη Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του. Ο δήμαρχος Ρον ΝτεΧάρτ ενημέρωσε την εφημερίδα Los Angeles Times μέσω SMS ότι επρόκειτο για «βόμβα μέσα ή κοντά σε όχημα σταθμευμένο στο κτίριο», προσθέτοντας πως υπάρχει ένα πρόσωπο νεκρό από την έκρηξη.
«Το FBI θα διενεργήσει έρευνα για να εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια», ανέφερε για την έκρηξη μέσω X ο Μπιλ Εσέιλι, ομοσπονδιακός εισαγγελέας αρμόδιος για τη συγκεκριμένη περιοχή στην Καλιφόρνια, κάπου 160 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC News, που επικαλέστηκε πηγές του στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης, πέρα από τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του, άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο δήμος ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11:00 (τοπική ώρα· 21:00 ώρα Ελλάδας).
BREAKING: The Mayor of Palm Springs confirmed that the explosion at a fertility clinic in the California city was caused by a CAR BOMB.
— Nesly Lexine (@NeslyJunior24) May 17, 2025
One person is dead and five others are injured. pic.twitter.com/rv6oXL7hif
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ενημερώθηκε για την έκρηξη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του. Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μετέδωσε πως η κλινική, με διακριτικό τίτλο American Reproductive Centers, υπέστη ζημιά αλλά το προσωπικό της είναι «ασφαλές», επικαλούμενο τον Δρ. Μάχερ Αμπντάλα.
«Ασυγχώρητη» η επίθεση
«Η βία εναντίον κλινικής γονιμότητας είναι ασυγχώρητη», τόνισε χθες Σάββατο η υπουργός Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι μετά την έκρηξη βόμβας –«εσκεμμένη» ενέργεια κατά την εκτίμηση της αστυνομίας– που είχε στόχο κέντρο ειδικευμένο στην ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κι αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος στην Καλιφόρνια.
«Εργαζόμαστε για να μάθουμε περισσότερα, αλλά επιτρέψτε μου να γίνω σαφής: Η κυβέρνηση Τραμπ αντιλαμβάνεται ότι οι γυναίκες και οι μητέρες είναι ο χτύπος της καρδιάς της Αμερικής», ανέφερε η υπουργός Μπόντι μέσω X.
Η αστυνομία εκτίμησε πως πρόκειται για «μεμονωμένο» περιστατικό.