Κόσμος

Ζελένσκι και Τζει Ντι Βανς σε μια αμήχανη χειραψία μετά την εκρηκτική συνάντηση στον Λευκό Οίκο

Οι δυο ισχυροί άνδρες διασταυρώθηκαν για λίγο, ενώ παρακολουθούσαν την πρώτη επίσημη λειτουργία του Πάπα Λέοντα ΙΔ' στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Ο πάπας Λέων, έφερε εν αγνοία του, την ειρήνη- έστω και επιφανειακή- μεταξύ του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Τζει Ντι Βανς

Οι δυο ισχυροί άνδρες, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς, συναντήθηκαν στη Ρώμη μετά την εκρηκτική αντιπαράθεση που είχαν στον Λευκό Οίκο την 28η Φεβρουαρίου.

Βανς και Ζελένσκι αντάλλαξαν μια μάλλον αμήχανη χειραψία το πρωί της Κυριακής (18.05.2025) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην τελετή ενθρόνισης του Λέοντα ΙΔ΄, και αργότερα συναντήθηκαν στην κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιταλία, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.

Οι Βανς και Ζελένσκι διασταυρώθηκαν για λίγο, ενώ παρακολουθούσαν την πρώτη επίσημη λειτουργία του Πάπα Λέοντα ΙΔ’ στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, χαμογελώντας καθώς χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον. Η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ, Ούσα Βανς βρισκόταν στο πλευρό του σύζυγου της κατά τον χαιρετισμό του με τον Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος καθόταν κοντά στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όχι μακριά από τον Βανς ο οποίος ηγήθηκε της αμερικανικής αντιπροσωπείας μαζί με τον επίσης καθολικό, υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.

«Η συνάντηση ολοκληρώθηκε. Διήρκησε περίπου μισή ώρα», διευκρίνισε πηγή από τους κόλπους της ουκρανικής προεδρίας, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση «καλή». 

Επιπλέον, σύμφωνα με ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκαν στην αναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία αύριο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για «την κατάσταση στο μέτωπο, τις προετοιμασίες ενόψει της τηλεφωνικής συνδιάλεξης αύριο (μεταξύ Τραμπ και Πούτιν), το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας απουσία αποτελεσμάτων, την εφαρμογή μιας εκεχειρίας», επισήμανε η πηγή αυτή από τους κόλπους της ουκρανικής προεδρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ