Κόσμος

Νέο «χτύπημα» Μασκ κατά Τραμπ: Το «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» για τη φορολογία υπονομεύει το έργο που κάνει η DOGE

«Ειλικρινά, απογοητεύτηκα όταν είδα το κολοσσιαίο νομοσχέδιο για τις δαπάνες»

Από τις θερμές αγκαλιές, τις κοινές εμφανίσεις τους και τα λόγια αμοιβαίου θαυμασμού που μαρτυρούν την «τυφλή εμπιστοσύνη» που έχει – ή τουλάχιστον είχε – ο ένας για τον άλλο, στις έντονες επικρίσεις. Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Έλον Μασκ.

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο ψηφίστηκε οριακά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Έλον Μασκ να εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένος.

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το υπουργείο Αποδοτικότητας της Κυβέρνησης (DOGE), ο Ντόναλντ Τραμπ υπονομεύει τις προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.

«Ειλικρινά, απογοητεύτηκα όταν είδα το κολοσσιαίο νομοσχέδιο για τις δαπάνες, το οποίο όχι μόνον δεν μειώνει το έλλειμμα αλλά το αυξάνει, και υπονομεύει το έργο που κάνει η ομάδα της DOGE», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla σε συνέντευξή του στο CBS που έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή.

Το μεγα-νομοσχέδιο, το οποίο πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με μία μόνο ψήφο την περασμένη εβδομάδα, ενσωματώνει μεγάλο μέρος της εσωτερικής ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ για τις φορολογικές περικοπές, τη μετανάστευση και άλλα θέματα.

«Νομίζω ότι ένα νομοσχέδιο μπορεί να είναι μεγάλο ή μπορεί να είναι όμορφο, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να είναι και τα δύο, κατά την προσωπική μου άποψη», πρόσθεσε.

Ο  δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, φάνηκε να απηχεί τις ανησυχίες ορισμένων Ρεπουμπλικανών στη Βουλή και στη Γερουσία, οι οποίοι πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο είναι κοστοβόρο και απαιτεί περισσότερες μειώσεις δαπανών.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Έλον Μασκ ανέλαβε την DOGE με την υπόσχεση για εξοικονόμηση δαπανών ύψους 2 τρισ. δολαρίων. Μέχρι σήμερα, έχει περιορίσει ή βάλει «λουκέτο» σε 11 ομοσπονδιακές υπηρεσίες και έχει δείξει την πόρτα της εξόδου σε περίπου 250.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, με τον Έλον Μασκ να ισχυρίζεται ότι έχει εξοικονομήσει στους φορολογούμενους 160 δισ. δολάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στις ΗΠΑ: Αγόρι 8 ετών βρέθηκε νεκρό μέσα σε φορητό ψυγείο – Η μητέρα και η γιαγιά του κατηγορούνται για φόνο
Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακάλυψε το πτώμα του μικρού Αϊζάια, 8 ετών, κλεισμένο σε φορητό ψυγείο γεμάτο πάγο μέσα σε διαμέρισμα – Η μητέρα, ο πατέρας και η γιαγιά του κατηγορούνται για φόνο και βασανιστήρια
Η εικόνα του μικρού αγοριού που βρέθηκε νεκρό στην Καλιφόρνια
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
Στη δημοσιότητα βίντεο με μαζικές εκτελέσεις αμάχων - Παγιδευμένος κόσμος χωρίς τροφή και νερό - Μαρτυρίες επιζώντων περιγράφουν εκτελέσεις, λεηλασίες, βιασμούς και βασανισμούς
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
Ισραήλ: Συνελήφθη ανώτατη στρατιωτική εισαγγελέας για διαρροή βίντεο με Παλαιστίνιους κρατούμενους
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική αξιωματούχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, συνελήφθη για τον φερόμενο ρόλο της στη διαρροή βίντεο που απεικονίζει κακοποιήσεις Παλαιστινίων κρατουμένων
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική υπεύθυνη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι προκαλεί φονικές πλημμύρες και καταστροφές – Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι, που έπληξε την Τρίτη το κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και μαζικές εκκενώσεις
Διασώστες στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του τυφώνα
Ο σοσιαλιστής Ζοράν Μαμντάνι έτοιμος να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης - Οργή Τραμπ στα social media
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανεβάζει τους τόνους πριν τις εκλογές στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζοντας τον 34χρονο υποψήφιο «κομμουνιστή» και προειδοποιώντας ότι θα κόψει τα ομοσπονδιακά κονδύλια προς την πόλη αν κερδίσει τη δημαρχία
Ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι