Κόσμος

Νότια Αφρική: Ισόβια σε μητέρα που πούλησε την 6χρονη κόρη της για 1.100 δολάρια – Ήταν απαθής όταν άκουσε την ποινή

Τα ίχνη της κόρης της χάθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024 από την κατοικία της στο Σαλντάνα Μπέι - Από τότε αγνοείται
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα Πέμπτη (29.05.25) μία γυναίκα στη Νότια Αφρική, η οποία κατηγορείται ότι πούλησε την 6χρονη κόρη της, σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα.

Η Ράκελ «Κέλι» Σμιθ και οι δύο συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν στην μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για σωματεμπορία και σε κάθειρξη 10 ετών για απαγωγή, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής του δικαστηρίου στη Νότια Αφρική. Παράλληλα τα ονόματά τους θα εγγραφούν στο μητρώο για την προστασία του παιδιού.

Η Τζόσλιν Σμιθ εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2024 από την κατοικία της στο Σαλντάνα Μπέι, μία μικρή πόλη ψαράδων σε απόσταση 135 χιλιομέτρων βόρεια του Κέιπ Τάουν, και δεν βρέθηκε ποτέ.

Η μητέρα της, η Ράκελ «Κέλι» Σμιθ, κρίθηκε ένοχη για την απαγωγή και πώληση του κοριτσιού, έναντι ποσού 20.000 ραντ (1.100 δολαρίων).

Η κατηγορούμενη ήταν παρούσα στην ανακοίνωση της ποινής, κάτι που διήρκησε μία ώρα, με απαθές βλέμμα και έμοιαζε να μην αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα της κατάστασης.

Αρχικά είχε προκαλέσει συμπάθεια όταν εξαφανίστηκε το παιδί της, ενώ ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας σε όλη τη χώρα.

Φωτογραφίες που δείχνουν τα πράσινα μάτια της Τζόσλιν, το πλατύ της χαμόγελο και τις καστανές κοτσίδες της έγιναν viral στο Διαδίκτυο.

Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στη χώρα, με έναν υπουργό να φθάνει στο σημείο να προσφέρει αμοιβή ένα εκατ. ραντ (54.000 δολαρίων) για την ασφαλή επιστροφή του κοριτσιού.

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο και οι απαγωγές των παιδιών αποτελούν ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ