Χρηστικά

Μαρινάκης: Σχεδιάζουμε να ρίξουμε άμεσα 10.000 ακίνητα του Δημοσίου στην αγορά

Άμεσα σχεδιάζει να ρίξει στην αγορά 10.000 ακίνητα του Δημοσίου η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες Τρίτη (3.6.2025) ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Συγκεκριμένα, ο κος Μαρινάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για το real estate, που διοργάνωσε η Deloitte Hellas με τίτλο “Deloitte Elevate A 360 View for Real Estate” δήλωσε πως «μέσω της ΕΤΑΔ έχουμε εντοπίσει 6.500 ακίνητα (σ.σ. του Δημοσίου), κατάλληλα για αξιοποίηση, εκ των οποίων 1.000 θα διατεθούν άμεσα στην αγορά το επόμενο διάστημα, για αξιοποίηση από ιδιώτες. Σχεδιάζουμε επίσης την διάθεση 25.000 κατοικιών, εκ των οποίων οι 10.000 άμεσα, με το 60% να βρίσκεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στόχος είναι να δοθούν αναξιοποίητα κτίρια και οικόπεδα του δημοσίου, ώστε να μετατραπούν σε κατοικίες. Το 30% αυτών θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα και το υπόλοιπο 70% θα μπορεί να πουληθεί, ή να εκμισθωθεί από τους ιδιώτες που θα αναλάβουν τα σχετικά έργα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα myCAR – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων
Τα ποσά των τελών κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητα, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για καθυστερημένη καταβολή, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως 100% του ποσού
A lot of cars in a rows. Used car sales.
Επίδομα Θέρμανσης 2025 – 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα «myΘέρμανση» – Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή
Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που θα έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση, η οποία αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες
Concept of heating season, cold weather