Διεθνή

Καναδάς: “Παράνομους” και “αδικαιολόγητους” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κάρνεϊ τους δασμούς Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο

«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε διεξοδικές συζητήσεις» με την κυβέρνηση Τραμπ, δήλωσε ο Μαρκ Κάρνεϊ σε δημοσιογράφους, υποσχόμενος «να απαντήσει» σε αυτούς τους δασμούς

«Παράνομους και αδικαιολόγητους» χαρακτήρισε σήμερα (4.6.2025) ο πρωθυπουργός του Καναδά τους δασμούς 50% που επιβλήθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο, των οποίων η χώρα του είναι ο πρώτος προμηθευτής των ΗΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε διεξοδικές συζητήσεις» με την κυβέρνηση Τραμπ, δήλωσε ο Μαρκ Κάρνεϊ σε δημοσιογράφους, υποσχόμενος «να απαντήσει» σε αυτούς τους δασμούς, που αποτελούν «μια κακή ιδέα για τους Αμερικανούς εργαζόμενους και κυρίως για την καναδική βιομηχανία».

Την ίδια ώρα, το εργατικό συνδικάτο Unifor τάχθηκε υπέρ της επιβολής δασμών ως αντίμετρα σε βάρος του αμερικανικού χάλυβα και αλουμινίου.

«Το Unifor προτρέπει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ενεργήσει χωρίς καμία καθυστέρηση για να υπερασπιστεί τον μεταποιητικό τομέα και να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη εμπορική επίθεση», επισήμανε η συνδικαλιστική ένωση σε μια ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Άγνωστες οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ – Συνεχίζονται οι προκλήσεις για την Κριστίν Λαγκάρντ
Ο κόσμος παραμένει γεμάτος αβεβαιότητες – από τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, έως τις απειλές δασμών του Τραμπ και τα χρόνια δημοσιονομικά προβλήματα πολλών κρατών
Η Κριστίν Λαγκάρντ