Ελλάδα

Συγκλονίζει ο καρκινοπαθής που κατήγγειλε πως πήρε 1 χρόνο μετά τη βιοψία του: «Αντί συγγνώμης μου ζητούν τα ρέστα»

Ο 56χρονος κατήγγειλε πως το Δημόσιο του ζητά πλήθος εγγράφων και 2 πραγματογνωμοσύνες οι οποίες καθυστερούν την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης - «Δεν θα προλάβω, θα βγει πρώτα η νεκροψία μου»

Απογοητευμένος φαίνεται πως είναι με τη στάση του Δημοσίου, ο 56χρονος αστυνομικός ο οποίος κατήγγειλε πως οι γιατροί του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθυστέρησαν να του δώσουν 1 χρόνο τη βιοψία του, με αποτέλεσμα ο καρκίνος του να γίνει μεταστατικός.

Μόλις χθες (14.06.2025) έγινε γνωστό το υπόμνημα που κατέθεσε το Δημόσιο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπόθεση του αστυνομικού που πλέον έχει 4ο στάδιο καρκίνου. Στο υπόμνημα αναφέρεται πως ο 56χρονος φέρει ευθύνη «γιατί καθυστέρησε να αναζητήσει τα αποτελέσματα της βιοψίας του».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται πως στην περίπτωση που έκανε προληπτικές εξετάσεις όπως κολονοσκόπηση, θα είχε φανεί νωρίτερα πως έχει καρκίνο και δεν θα βρίσκονταν τώρα σε αυτήν την κατάσταση.

Ο αστυνομικός μίλησε στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA και σχολίασε το υπόμνημα του Δημοσίου, που όπως φάνηκε, τον στεναχώρησε. Όπως ανέφερε, το μόνο που του αρκούσε ήταν ένα «συγγνώμη».

«Έκανα ένα χειρουργείο, διαγνώστηκα με σκωληκοειδίτιδα, αφαιρέθηκε και έναν χρόνο μετά έλαβα ένα τηλέφωνο για να πάω να με ενημερώσουν για τα αποτελέσματα της βιοψίας. Μου είπαν πως πρόκειται για ένα κακοηθές αδενκαρκίνωμα ένα χρόνο μετά. Σε ερώτηση που έκανε στον γιατρό γιατί άργησαν τόσο τα αποτελέσματα, ο γιατρός μου είπε πως συνήθως αργούν. Ο καρκίνος θερίζει, δεν παίζει.

Ένα σοβαρό, υπεύθυνο και συνεπές κράτος απέναντι στον πολίτη θα έλεγε ένα συγγνώμη. Δεν μπορείς σαν ελληνικό Δημόσιο να κάνεις καμπάνια και να λες ότι ο καρκίνος παχέος εντέρου είναι 91% ιάσιμος αν έχει γίνει έγκαιρη διάγνωση και από την άλλη να μου λένε πως ο ένας χρόνος που πήρε για την βιοψία είναι εύλογος.

Τώρα το Δημόσιο λέει γιατί δεν αναζήτησα εγώ τη βιοψία. Όταν πέρασαν 20-30 ημέρες θεώρησα πως τα αποτελέσματα ήταν καλά, βγήκε από το μυαλό μου. Ζητάει τώρα ευθύνες γιατί δεν έκανα κολονοσκόπηση. Τι να πω, θλίβομαι πραγματικά με αυτά που είπαν σε έναν άνθρωπο καρκινοπαθή και στην κατάκοιτη σύζυγό του από σκλήρυνση κατά πλάκας. Μαθημένοι στα λίγα ήμασταν, αλλά τώρα έχουμε φτάσει να χρωστάμε», συνέχισε.

«Το ελληνικό Δημόσιο αντί να έχει την λεβεντιά και τη συνέπεια και να πει πως φταίνε οι λειτουργοί του, λέει πως φταίω εγώ. Μου ζητά να περάσω από 2 πραγματογνωμοσύνες, να μαζέψω ένα κουβά χαρτιά, είναι χρονοβόρα όλα αυτά, δεν θα προλάβω να τα κάνω, θα έρθει πρώτα η νεκροψία μου. Μετά από όσα συνέβησαν δεν ξαναπήγα σε αυτό το νοσοκομείο. Πήγα σε ιδιωτικό. Όταν βλέπεις ένα χάος από δικαιολογίες, δεν μπορείς να συνεχίσεις. Και έτσι απευθύνθηκα ιδιωτικά και το κόστος είναι πολύ», κατέληξε ο 56χρονος.

Όπως ο ίδιος είπε, θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις νομικές διαδικασίες για να βρει το δίκιο του, αν και ο χρόνος είναι εναντίον του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Βραχιολάκι» από σήμερα στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» – Σε εφαρμογή στο «Γεννηματάς» μέχρι τα τέλη Ιουνίου
Το σύστημα ιχνηλάτησης με «βραχιολάκι» είναι προγραμματισμένο να επεκταθεί σε επιπλέον 14 δημόσια νοσοκομεία έως τα μέσα Ιουλίου και σε συνολικά 100 έως τον Ιανουάριο του 2026.
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
12 συλλήψεις οπαδών για διακίνηση ναρκωτικών, βία, ληστεία και εκρηκτικά
Οι συλληφθέντες εκτός από τις υποθέσεις ναρκωτικών κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών, αρπαγή, απειλή, ληστεία, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού
Ένα περιπολικό