Ελλάδα

Καιρός: Μπάνιο με συννεφιά για Αθηναίους και τουρίστες – Μικρή «ανάσα» δροσιάς μέχρι το Σάββατο

Από το μεσημέρι ο καιρός είναι συννεφιασμένος με θερμοκρασίες που δεν ξεπέρασαν τους 34 βαθμούς

Μια μικρή «ανάσα» δροσιάς πήραν την Παρασκευή (10/07/2025) οι κάτοικοι, και οι τουρίστες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς ο καιρός «μαλάκωσε» και οι θερμοκρασίες υποχώρησαν.

Από το μεσημέρι ο καιρός είναι συννεφιασμένος με θερμοκρασίες που δεν ξεπέρασαν τους 34 βαθμούς. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα καταγράφηκαν στον Άσσο Κορινθίας (34,4), στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου (34,3) και στη Γόρτυνα Ηρακλείου (34,2).

Οι σχετικά ήπιες θερμοκρασίες και η μερική νέφωση δεν πτόησε, ωστόσο, Αθηναίους και τουρίστες να επισκεφθούν τις παραλίες των νοτίων προαστίων για να απολαύσουν τη θάλασσα και -κατά διαστήματα- τον ήλιο.

Ο καιρός του Σαββάτου

Το σκηνικό του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά αύριο, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια σχεδόν επίπεδα -με «ταβάνι» τους 35 βαθμούς, ενώ θα υπάρχουν εκ νέου νεφώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο καιρός το Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά οι οποίες θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 20 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32 βαθμούς, στη Στερεά από 18 έως 35 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 18 έως 35, στο Βόρειο Αιγαίο από 20 έως 35 βαθμούς, στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο από 21 έως 33 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 35 βαθμούς, στην Κρήτη από 18 έως 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και βαθμιαία από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Βρέθηκε βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, σε σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
Η οικογένεια Τηλκερίδη έστειλε εξώδικο στην εταιρεία που χειρίζεται τις κάμερες και ζήτησε να της παραδοθεί το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού και να κοινοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησής του, εντός 48 ωρών
Τέμπη
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: «Για μια γυναίκα πλακωθήκανε, έχω τρελαθεί» ξεσπά ο παππούς του 20χρονου κατηγορούμενου
Επειδή ο 20χρονος καθ' ομοογίαν δράστης είναι ναύτης, οδηγήθηκε στο ναυτοδικείο, όπου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 10:00 το πρωί
Δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο
6
Κεφαλονιά: Καταγγελία για τον 66χρονο που επικοινώνησε τελευταίος με τη Μυρτώ – «Βρέθηκα με υπέρογκα χρέη εξαιτίας του»
«Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, φέρομαι να ευθύνομαι για τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς», είπε ο καταγγέλλων για τον 66χρονο
Ο 66χρονος από την Πρέβεζα που συνομιλούσε και έστειλε χρήματα στην Μυρτώ
Δελφοί – Σπυρίδων Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
«Η τηλεόραση είναι μία υπερδύναμη που τη φανταζόταν ο άνθρωπος κάποτε και την έχει κατακτήσει με την τεχνολογία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΣ της Alter Ego Media
Σπυρίδων Ζαβιτσάνος