Ελλάδα

Κολωνάκι: Πώς έγινε το τροχαίο με τους 11 τραυματίες, αφέθηκε ελεύθερος ο παρκαδόρος – «Μας έσωσε το δέντρο»

«Ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ερχόταν καταπάνω μας. Σύρθηκα για να απομακρυνθώ. Είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή» περιέγραψε τραυματίας

Έξι άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο ΚΑΤ μετά το απίστευτο τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12.7.2025) σε ένα πολυσύχναστο σημείο στο Κολωνάκι

Το πρωτοφανές τροχαίο έγινε όταν αυτοκίνητο που φέρεται να λύθηκε το χειρόφρενό του άρχισε να κινείται ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε θαμώνες και να ξεριζώσει ένα τεράστιο δέντρο στο δρόμο του Κολωνάκιου. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία όλα έγιναν όταν παρκαδόρος θέλησε να σταθμεύσει αυτοκίνητο πελάτη καταστήματος. Ο υπάλληλος πάρκαρε το αυτοκίνητο στο κατηφορικό δρόμο αλλά εικάζεται ότι ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο. Το βαρύ όχημα άρχισε να τσουλάει στη κατηφόρα παρασύροντας στο διάβα του κολωνάκια αλλά και όσους κάθονταν σε τραπεζάκια εστιατορίου στο πεζοδρόμιο.

Τα χειρότερα φαίνεται να αποφεύχθηκαν, καθώς τη μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το SUV ανέκοψε ένα τεράστιο δέντρο που βρισκόταν στο σημείο και το οποίο ξεριζώθηκε, έτσι το αυτοκίνητο έπεσε με μικρότερη ορμή πάνω στους πελάτες του καταστήματος. 

Μετά το τροχαίο στο Κολωνάκι
Λίγη ώρα μετά το τροχαίο στο Κολωνάκι
Μετά το τροχαίο στο Κολωνάκι
Μετά το τροχαίο στο Κολωνάκι / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Το αυτοκίνητο μετά το τροχαίο στο Κολωνάκι
Το αυτοκίνητο μετά το τροχαίο στο Κολωνάκι / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Οι τραυματίες

Από τους 11 τραυματίες εκείνοι που έκαναν εισαγωγή στο ΚΑΤ είναι συνολικά έξι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ένας άνδρας 46 ετών νοσηλεύεται προληπτικά στη MEΘ σε σταθερή κατάσταση καθώς κατά τον τραυματισμό που σημειώθηκε συλλογή υγρού στο θώρακα, δύο γυναίκες 31 και 48 ετών νοσηλεύονται σε χειρουργικές κλινικές. Μάλιστα, η 48χρονη υπεβλήθη σε χειρουργείο για ρήξη σπλήνας, ενώ η πρώτη έχει υποστεί ρήξη τετρακέφαλου. Σε χειρουργική κλινική για αιμοδυναμική παρακολούθηση νοσηλεύεται μια γυναίκα 47 ετών ενώ με θλαστικά τραύματα νοσηλεύονται ένας 25χρονος και μία 44χρονη τραυματίας.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και η κ. Παυλοπούλου, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Η ίδια με εμφανή τα τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι της περιέγραψε: «Έχω κάταγμα στο χέρι, στα πλευρά, και ράμματα στο κεφάλι – αλλά είμαι καλά», δήλωσε. «Το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει… Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και κάποιος φώναξε “αυτοκίνητο”. Ήμουν ήδη στο έδαφος με πολλά αίματα». Η ίδια περιέγραψε σκηνές πανικού: «Ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ερχόταν καταπάνω μας. Σύρθηκα για να απομακρυνθώ. Μας έσωσε το δέντρο που βρέθηκε στην πορεία του».

 

Όπως είπε στο κατάστημα βρίσκονταν περίπου 30 άτομα, από τους οποίους τραυματίστηκαν κυρίως όσοι κάθονταν στο μπροστινό μέρος. Οι διασώστες έφτασαν άμεσα στο σημείο, όπως και η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. 

«Ένιωσα τυχερή που κούνησα τα χέρια και τα πόδια μου. Είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή και δεν έπαθε κανείς κάτι πολύ σοβαρό» σημείωσε.

Κάτοικος της περιοχής σημείωσε πως άκουσε γυαλιά και ποτήρια να σπάνε. Ο κόσμος φώναζε να πάρουν το 166: «Η αστυνομία, η πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα έφτασαν πολύ γρήγορα. Το δέντρο στην ουσία σταμάτησε τη μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο». 

Ακόμα ένας κάτοικος της περιοχής σημείωσε: «Ήταν τραγικό αυτό που έγινε. Άκουσα ότι το αυτοκίνητο το είχε παρκάρει υπάλληλος του καταστήματος και δεν είχε βάλει καλά το χειρόφρενο. Το όχημα κύλησε, χτύπησε το δέντρο – που έπεσε – και μετά βρέθηκε πάνω στον κόσμο», είπε.

Βίντεο λίγα λεπτά μετά το ατύχημα που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου (κάτοικος της περιοχής):

 

Ο παρκαδόρος αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Κυριακής από την αστυνομία, ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει αφεθεί ελεύθερος. 

Αστυνομία και ασθενοφόρα στο Κολωνάκι
Αστυνομία και ασθενοφόρα στο Κολωνάκι
Πεσμένα κλαδιά μετά το τροχαίο στο Κολωνάκι
Πεσμένα κλαδιά μετά το τροχαίο στο Κολωνάκι
Αστυνομία και κάτοικοι της περιοχής μετά το ατύχημα στο Κολωνάκι
Αστυνομία και κάτοικοι της περιοχής μετά το ατύχημα στο Κολωνάκι

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Υπάρχουν στοιχεία ότι η μητέρα του Παναγιωτάκη ευθύνεται για τον θάνατό του» λέει ο δικηγόρος της Μουρτζούκου - «Η Ειρήνη βιάστηκε στο σώμα και στην ψυχή»
Η Ειρήνη Μουρτζούκου στο απολογητικό της υπόμνημα το πρωί της Κυριακής, έριξε ξεκάθαρα την ευθύνη στην φίλη της Πόπη, για το θάνατο του μικρού αγοριού
Η Ειρήνη Μουρτζούκου