Ελλάδα

Ασπρόπυργος: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση μετά τους πυροβολισμούς ανάμεσα σε Ρομά και ομογενείς – 17 συλλήψεις

Οι Αρχές πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους και έρευνες σε σπίτια και οχήματα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (7.8.2025) εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου μετά τους πυροβολισμούς που εξαπέλυσαν Ρομά εναντίον ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι Αρχές πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους και έρευνες σε σπίτια και οχήματα, μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς ανάμεσα σε Ρομά και ομογενείς στον Ασπρόπυργο.

Το επεισόδιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν τέσσερα άτομα Ρομά, που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, καταδίωξαν όχημα στο οποίο επέβαιναν νεαροί ομογενείς. Ακολούθησε έντονος καυγάς μεταξύ των δύο ομάδων.

Έρευνες της αστυνομίας στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου
Έρευνες της αστυνομίας στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/EUROKINISSI

Οι ομογενείς, αποχώρησαν από το σημείο και κατέφυγαν σε επιχείρηση κοντά στον καταυλισμό, που φέρεται να ανήκει σε δύο εξ αυτών. Όμως το επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί. Οι Ρομά, τους ακολούθησαν και άνοιξαν πυρ προς το κτήριο της επιχείρησης, ενώ κάλυκες και τρύπες από σφαίρες βρέθηκαν σε διπλανά σπίτια. 

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ακούστηκαν τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί, ενώ οι δράστες φώναζαν τα μέλη της αντίπαλης ομάδας να βγουν έξω από το κτήριο.

Από τα πυρά προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο αυτοκίνητο των ομογενών όσο και στο κτίριο της επιχείρησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΑΑΔΕ: Νέο «σαφάρι» ελέγχων σε εστίαση και καταλύματα – Στην «φάκα» επιχειρήσεις που «ξέχασαν» να δηλώσουν ΦΠΑ
Από ελέγχους της ΑΑΔΕ πιάστηκαν σχεδόν 1.400 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ, αν και είχαν κανονική οικονομική δραστηριότητα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ