Ελλάδα

Φωτιά στην Κερατέα: Μηνύματα του 112 για απομάκρυνση προς Ανάβυσσο – Πάνω από 190 πυροσβέστες στο σημείο

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κερατέας με Αναβύσσου - Πάνω από 90 πυροσβέστες παλεύουν στο μέτωπο - 8 εναέρια μέσα βοηθούν τα πεζοπόρα τμήματα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά  που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (8/8/25) μεταξύ των περιοχών Μανουτσό και Μητροπίσι στην Κερατέα, σε χαμηλή βλάστηση μέσα σε οικόπεδο. 

Η φωτιά μετά τις 16.00 το απόγευμα έφτασε στα πρώτα σπίτια που υπάρχουν διάσπαρτα στην περιοχή της Κερατέας ενώ τα μηνύματα του 112 χτυπούσαν το ένα μετά το άλλο, καλώντας του κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή. 

Δείτε live εικόνα από το σημείο της πυρκαγιάς:

Στο σημείο επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα, 11 αεροσκάφη και εθελοντές. Ο αέρας εξακολουθεί να φυσάει μανιασμένα στο σημείο, γεγονός που δυσκολεύει πολύ τους πυροσβέστες. 

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες. 

Ο Σταύρος Πετρόπουλος αντιδήμαρχος Σαρωνικού τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στην Παλαιά Φώκαια, εκκενώνεται γηροκομείο. «Η κατάσταση είναι τραγική, έχουμε επτά κατάκοιτους ανθρώπους» επισήμανε. Στην περιοχή φτάνουν ακόμη 6 ασθενοφόρα και πούλμαν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. 

Ένα από τα κτίσματα που παραδόθηκαν στις φλόγες, στην περιοχή Δημολάκι:

 

Απανωτά μηνύματα από το 112 χτυπούν στα κινητά των κατοίκων της περιοχής καλώντας τους να απομακρυνθούν. Το πρώτο μήνυμα στάλθηκε περίπου στις 15.00 μετά το μεσημέρι για την περιοχή Δροσιά. Ακολούθησαν μηνύματα εκκένωσης για τις περιοχές Χάρβαλο, Μαλιαστέκα, Αγίασμα και Συντερίνα. 

Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα, έφτασε νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση στην Παλαιά Φώκαια.

Λόγω της φωτιάς γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κερατέας.

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων για την ασφάλεια τους, αλλά και για την διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων.

«Πνέουν δυνατοί άνεμοι. Είναι ανεξέλεγκτη σε κάποια σημεία. Έχει πολλά σπίτια εδώ. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πεύκα. Μας ανησυχεί πολύ. Υπάρχουν πολλές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Προσπαθούμε να προλάβουμε την φωτιά πριν νυχτώσει. Δεν ξέρουμε από που ξεκίνησε. Οι φλόγες κατευθύνονται προς Δροσιά, πάει προς την Ανάβυσσο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως ήδη έχουν ανοίξει δημόσιοι χώροι ώστε να φιλοξενηθούν όσοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλείνουν στις 12 το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων - Κινητοποιήσεις σε Νίκαια και Χαλκίδα
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν  προγραμματίσει αποκλεισμό για τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της Πρωτοχρονιάς
Το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8