Ελλάδα

Νοσοκομείο Γεννηματάς: «Στις 20 Ιουλίου έγινε η συντήρηση στο ασανσέρ που έπεσε – Δεν διαπιστώθηκε καμία βλάβη»

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για το σοβαρό περιστατικό - Ο υπεύθυνος της εταιρίας που έχει αναλάβει την συντήρηση του ασανσέρ αλλά και ο τεχνικός ασφάλειας του Νοσοκομείου αφέθηκαν ελεύθεροι

Διευκρινίσεις για το πως έγινε το σοβαρό ατύχημα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», την Κυριακή (10.08.2025), όπου έπεσε ασανσέρ, έκανε με ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός, το πρωί της Δευτέρας ξεκαθάρισε πως η καταγγελία της γιατρού, η οποία πήδηξε τελευταία στιγμή από τον ανελκυστήρα, εξετάζεται από τις αρχές.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως μετά την πτώση του ασανσέρ στο «Γεννηματάς», η εταιρεία που έχει αναλάβει την συντήρηση, ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και δεν διαπιστώθηκε καμία βλάβη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέχεια ανέφερε πως τα πιστοποιητικά του ασανσέρ ελέγχθηκαν και βρέθηκαν έγκυρα και γνήσια ενώ η τελευταία συντήρηση του ανελκυστήρα έγινε μόλις στις 20 Ιουλίου.

«Την καταγγελία η εργαζόμενη την έκανε πολλές ώρες μετά και αφού τελείωσε κανονικά την βάρδια της, αρχικά ισχυρίστηκε ότι έπεσε στο ισόγειο, μετά το διόρθωσε στον από κάτω ακριβώς όροφο», ισχυρίστηκε ακόμα.

«Οι ασθενείς μας, οι συνοδοί και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτε»

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

«Ως προς την καταγγελία περί πτώσης του ανελκυστήρα χθες στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» α) η εταιρία που κάνει την συντήρηση και έχει εκδώσει τα σχετικά πιστοποιητικά (από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα) εξέτασε αμέσως μετά την καταγγελία τον ανελκυστήρα και δεν διαπίστωσε καμία απολύτως βλάβη του, β) στην Αστυνομία που κλήθηκαν ο υπεύθυνος της εταιρίας και ο τεχνικός ασφάλειας του Νοσοκομείου, ελέγχθηκαν όλα τα πιστοποιητικά και βρέθηκαν έγκυρα και γνήσια, ο δε τεχνικός ασφαλείας, υπάλληλος του Νοσοκομείου μας, κατέθεσε ότι πρόσφατα (στις 20 Ιουλίου) έγινε η τελευταία συντήρηση του και δεν διαπίστωσε ο ίδιος κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κατόπιν αυτών των ελέγχων η αστυνομία τους άφησε ελεύθερους, χωρίς καμία κατηγορία, γ) την καταγγελία η εργαζόμενη την έκανε πολλές ώρες μετά και αφού τελείωσε κανονικά την βάρδια της, αρχικά ισχυρίστηκε ότι έπεσε στο ισόγειο, μετά το διόρθωσε στον από κάτω ακριβώς όροφο. Οι σχετικές δριμείς ανακοινώσεις έγιναν από συνδικαλιστές και όχι από την ίδια. Σε κάθε περίπτωση η καταγγελία εξετάζεται και από την διοίκηση και από τις αρμόδιες αρχές.

Μετά το γεγονός στον Ερυθρό Σταυρό έχω εκδώσει σχετική εγκύκλιο, όπου διέταξα όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων να κάνουν εκ νέου επισταμένο έλεγχο συντήρησης σε όλους τους ανελκυστήρες, όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Οι ασθενείς μας, οι συνοδοί και οι εργαζόμενοι μας δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτε. Σε όλους τους ανελκυστήρες έχουμε τα πλέον πρόσφατα και έγκυρα πιστοποιητικά ασφαλείας. Με την ασφάλεια δεν παίζουμε, αλλά δεν πρέπει σε τόσο σοβαρά θέματα να παίζονται επικοινωνιακά και αντιπολιτευτικά παιχνίδια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η πρώτη μήνυση κατά του γκαλερίστα Γιώργου Τσαγκαράκη από πελάτη που αγόρασε πλαστό πίνακα του Δημήτρη Μυταρά
Μέχρι στιγμής, έχουν αποσταλεί και πέντε επωνυμα email στα οποια αναφέρουν οι πελάτες οτι εχουν υπόνοιες για την αυθεντικότητα των έργων τέχνης που προμηθεύτηκαν από τον γκαλερίστα
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης 5
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας και αλλαγές στη διέλευση των οχημάτων σε βασικούς οδικούς άξονες γύρω από την πλατεία Συντάγματος
Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα