Ελλάδα

Φωτιά στη Χίο: 70.000 στρέμματα επηρεάστηκαν – Σπαρακτική η δορυφορική φωτογραφία του Copernicus

Κάτοικοι, κτηνοτρόφοι και αγρότες δηλώνουν πως η ζωή τους στο νησί έχει «τελειώσει» - Μέσα στις επόμενες ημέρες τα ακριβή στοιχεία για τις εκτάσεις που καταστράφηκαν από τη φωτιά

Σχεδόν 70.000 στρέμματα επηρεάστηκαν από την τεράστια φωτιά που σάρωσε στο πέρασμά της την Χίο, τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την εκτίμηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του ευρωπαϊκού προγράμματος παρακολούθησης του περιβάλλοντος Copernicus.

Οι κάτοικοι της Χίου αναφέρουν πως η καταστροφή είναι τεράστια. Η φωτιά άφησε στο πέρασμά της στάχτες και αποκαΐδια. Κτηνοτρόφοι ή αγρότες δεν ξέρουν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα μιας και το πύρινο μέτωπο ισοπέδωσε δουλειά και περιουσίες που χρειάστηκαν μια ζωή για να χτιστούν.

Συγκεκριμένα, 69.089 στρέμματα επηρεάστηκαν από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη βορειοδυτική Χίο μεταξύ 12 και 15 Αυγούστου.

Στον δορυφορικό χάρτη που εκδόθηκε φαίνονται με κίτρινες αποχρώσεις όλες οι περιοχές που επηρεάστηκαν. Οι καταστροφές του πύρινου μετώπου είναι τεράστιες.

Τα νούμερα αυτά δεν αποτελούν εκτάσεις καμένων εκτάσεων, αλλά των επιφανειών στις οποίες εξαπλώθηκαν τα περιστατικά των πυρκαγιών.

Για την εκτίμηση των καμένων εκτάσεων αναμένεται η συλλογή και επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης, μέσω της οποίας θα αποτυπωθεί με ακρίβεια η έκταση των περιοχών που έχουν καεί και η τυχόν παρουσία άκαυτων νησίδων που δεν μπορούν να εκτιμηθούν με τα θερμά σημεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στις δηλώσεις Γεωργιάδη απαντούν οι γιατροί του Πάνου Ρούτσι - «Απίστευτα ψέματα και χυδαίες συκοφαντίες σε βάρος του απεργού πείνας»
Αντιπαράθεση μεταξύ της διευθύντριας ΕΣΥ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Όλγας Κοσμοπούλου, που παρακολουθεί τον Πάνο Ρούτσι και του υπουργού Υγείας, αναφορικά με την απεργία πείνας και την κατάσταση της υγείας του
19η ημέρα της απεργίας πείνας από τον Πάνο Ρούτσι, πατέρα θύματος των Τεμπών 7
Αυτόματη διαγραφή στα έξι χρόνια για τους φοιτητές, ποιες οι εξαιρέσεις – Όλη η υπουργική απόφαση
Η ανώτατη διάρκεια φοίτησης, πλέον, έχει καθοριστεί στα έξι χρόνια για τις τετραετείς σχολές και στα οκτώ για τις πενταετείς και ισχύει για τους φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εξής
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου 15