Κόσμος

Πακιστάν: 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοκαριστικές εικόνες από το τρομακτικό συμβάν

Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να φύγουν

Μετά από τις πλημμύρες που σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Πακιστάν, η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με ακόμα μια τραγωδία αφού χθες, Πέμπτη (21/8/2025), σημειώθηκε έκρηξη σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων στην πόλη Καράτσι που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 30.

Η αποθήκη πυροτεχνημάτων και πολλά κοντινά καταστήματα της πόλης Καράτσι στο Πακιστάν τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την πρώτη έκρηξη, την οποία ακολούθησαν αρκετές μικρότερες εκρήξεις, αναγκάζοντας τους κατοίκους να τρέχουν να ξεφύγουν από την περιοχή.

Μάλιστα ο Aqib Khan, κάτοικος της περιοχής δήλωσε στους δημοσιογράφους «ότι είχαν εκραγεί αρκετές βόμβες».

Η ένταση της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρή που κατάφερε να θρυμματίσει τα παράθυρα των κοντινών καταστημάτων, σκορπίζοντας θραύσματα γυαλιού πάνω στους ανθρώπους στον δρόμο.

Τουλάχιστον 34 τραυματίες κατέληξαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Summaiya Tariq, προσθέτοντας ότι 4 άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο πυκνός καπνός ανέβαινε από ένα πολυώροφο κτίριο καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για την αιτία της έκρηξης.

Εικόνες δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν για να καλυφθούν και ανθρώπους να οδηγούν σαν τρελοί τα αυτοκίνητά τους για να ξεφύγουν από το σημείο.

Η έκρηξη μάλιστα σημειώθηκε μια μέρα μετά από ακόμα μια έντονη βροχόπτωση που πλημμύρισε το Καράτσι το οποίο είναι η οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν και έχει πληθυσμό άνω των 20 εκατομμυρίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική στιγμή που δημοσιογράφοι στη χωρίς ρεύμα και ίντερνετ Γάζα ανακοινώνουν την εκεχειρία Ισραήλ - Χαμάς
Στους σκοτεινούς δρόμους της βόρειας Γάζας, δημοσιογράφοι βγήκαν στους δρόμους για να ενημερώσουν τον κόσμο για την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας
Δημοσιογράφοι στη Γάζα
«Το ΝΑΤΟ εξετάζει την ένοπλη απάντηση στον υδριβικό πόλεμο του Πούτιν» λένε οι Financial Times
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται η χρήση οπλισμένων αεροσκαφών επιτήρησης για συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες και η ενοποίηση των κανόνων εμπλοκής για πιλότους που περιπολούν στα ανατολικά σύνορα
Φινλανδοί στρατιώτες κατά την έπαρση της σημαίας του ΝΑΤΟ 4