Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: Νοσταλγοί των μνημονίων – Ανεπίδεκτη μαθήσεως η «δεύτερη φορά αριστερά»

Οδηγούν ξανά την Ελλάδα σε διεθνή ανυποληψία

Επίθεση σε όσους πλειοδοτούν ζητώντας περισσότερα μέτρα από την κυβέρνηση στη ΔΕΘ εξαπολύει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος

Με ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος αναφέρεται σε «νοσταλγούς των μνημονίων» υπονοώντας ότι αν ακολουθήσει αυτή την οδό η κυβέρνηση η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιαη.

«Τελικά ο κ. Πολάκης, και μαζί του όσοι εισηγούνται μέτρα που κοστίζουν πάνω από το όριο δαπανών που επιτρέπει σε κάθε χώρα το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο που ισχύει στην ΕΕ από το 2024, είναι αδιόρθωτος νοσταλγός των μνημονίων και της οικονομικής επιτήρησης της χώρας. Διότι εκεί θα μας επιστρέψουν τα οικονομικά μέτρα που εισηγείται και κοστίζουν 7,7 δις ευρώ, ενώ το όριο που μπορούμε να κινηθούμε για νέα μέτρα στήριξης των εισοδημάτων δεν υπερβαίνει το 1-1,5 δις ευρώ», τονίζει.

Και συνεχίζει: «Όμως, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Όποιος θέλει να λογίζεται ως υπεύθυνος πρέπει να συνοδεύει κάθε πρόταση για αύξηση κρατικής δαπάνης με την ισοδύναμη πρόταση μόνιμης αύξησης εσόδων δηλαδή φόρων ή μόνιμης περικοπής δαπανών. Αυτοί είναι οι ευρωπαϊκοί κανόνες. Διαφορετικά λέει ψέματα και οδηγεί ξανά την Ελλάδα στη διεθνή ανυποληψία».

«Κι ακόμη χειρότερα, σε οικονομική ανελευθερία, απώλεια εθνικής οικονομικής κυριαρχίας και επιτήρηση. 8 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Αυστρία, βρίσκονται ήδη για τον ίδιο λόγο σε καθεστώς ευρωπαϊκής επιτήρησης. Ο κ. Πολάκης μπορεί να αισθάνεται άνετα σε μνημόνιο…ας ρωτήσει, όμως, και τους υπόλοιπους έλληνες αν θέλουν να ξαναζήσουν την οικονομική καταστροφή της περασμένης δεκαετίας». 

 

Ο Άκης Σκέρτσος καταλήγει: «Δυστυχώς, η «δεύτερη φορά Αριστερά» και όσοι την μιμούνται -ή θέλουν να γίνουν σαν αυτήν- φέρονται ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Όμως, ο ελληνικός λαός έπαθε κι έμαθε, διότι πλήρωσε το ακριβότερο φροντιστήριο στην ιστορία του με τους μαθητευόμενους μάγους της «πρώτης φοράς». Και γι’αυτό του οφείλουμε συνετά και σταθερά βήματα που δεν δημιουργούν νέα ελλείμματα και προστατεύουν κυρίως τις νεότερες γενιές από νέες οικονομικές καταστροφές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πληρωμές των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις πληρωμές που έχουν γίνει σε αγρότες και κτηνοτρόφους μέχρι σήμερα, καθώς και για αυτές που είναι προγραμματισμένες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 11
H σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση για τα μπλόκα των αγροτών και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη
Για το ΠΑΣΟΚ είναι ειλημμένη απόφαση η στήριξη των αγροτών, αφού αφενός αναγνωρίζει ως δίκαια τα αιτήματά τους και πρόκειται για μία παραγωγική τάξη, την οποία επιθυμεί να επαναπροσεγγίσει
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία