Κόσμος

Γερμανοί πιλότοι παραδέχονται ότι κάνουν «power naps» την ώρα της πτήσης

Η ένωση των πιλότων ανέφερε ότι ορίζει πλέον τον «υπνάκο» ως «ελεγχόμενες φάσεις ανάπαυσης κατά τη φάση της πτήσης»

Μία από τις καλύτερες δουλειές απ’ ότι φαίνεται για να μπορέσεις να ρίξεις και έναν γρήγορο υπνάκο και να μην σου πει και κανένας τίποτα είναι το να είσαι πιλότος. Ένα συνδικάτο Γερμανών πιλότων μάλιστα δήλωσε ότι τα «power naps», ή και μεγαλύτερης διάρκειας ύπνος, κατά τη διάρκεια των πτήσεων έχει γίνει μια «ανησυχητική πραγματικότητα» για τα μέλη του, καθώς όπως προειδοποίησε οι πιλότοι αρχίζουν και κουράζονται όλο και περισσότερο.

Η ένωση των Γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit δήλωσε ότι έκανε έρευνα σε περισσότερους από 900 πιλότους τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία διαπίστωσε ότι το 93% αυτών παραδέχτηκε ότι κοιμόταν κατά τη διάρκεια πτήσης τους τελευταίους μήνες, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ενώ προειδοποίησε ότι η έρευνα «δεν ήταν αντιπροσωπευτική», το συνδικάτο ανέφερε ότι το 12% κοιμόταν σε κάθε πτήση, το 44% το έκανε τακτικά, το 33% κοιμόταν περιστασιακά, το 3% κοιμόταν μόνο μία φορά και το 7% δεν μπορούσε πλέον να μετρήσει πόσο συχνά κοιμόταν.

«Ο ύπνος έχει γίνει από καιρό ο κανόνας στα γερμανικά πιλοτήρια», δήλωσε η Katharina Dieseldorff, αντιπρόεδρος του συνδικάτου, το οποίο εκπροσωπεί 10.000 πιλότους, εργαζόμενους στο πιλοτήριο και εκπαιδευόμενους.

«Ένας σύντομος ύπνος δεν είναι από μόνος του πολύ σημαντικός. Αλλά ένα μόνιμα εξαντλημένο πλήρωμα πιλοτηρίου αποτελεί σημαντικό κίνδυνο».

Η ίδια είπε ότι οι ελλείψεις προσωπικού και η «αυξανόμενη επιχειρησιακή πίεση» έχουν επιδεινώσει την κατάσταση για τους πιλότους, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι ορίζει πλέον τον «υπνάκο» ως «ελεγχόμενες φάσεις ανάπαυσης κατά τη φάση της πτήσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κολομβιανές εξαπατήθηκαν και έπεσαν θύματα human trafficking στην Αλβανία - Συνελήφθη ο διακινητής που τους έταζε μια καλύτερη ζωή
«Στην Κολομβία, η πορνεία επιτρέπεται, οπότε όταν ήρθα στην Αλβανία είναι παράνομη - Είχα ανάγκη τα χρήματα, έχω πρόβλημα με το νόμο και το αφεντικό είναι στη φυλακή, μας εξαπάτησαν» λέει θύμα του διακινητή
Αλβανία: Κολομβιανές εξαπατήθηκαν και έπεσαν θύματα human trafficking – Συνελήφθη ο διακινητής που τους έταζε μια καλύτερη ζωή
Κραν Μοντανά: Ο μπάρμαν μιλάει για πρώτη φορά μετά την τραγωδία με τους 41 νεκρούς – «Μόνο τα λεφτά τούς ένοιαζαν, δεν μπορώ να ξαναδώ κερί αναμμένο»
Ο Γκαετάν που εργαζόταν στο μπαρ Le Constellation στο Κραν Μοντάνα στην Ελβετία, ήταν 8 μέρες σε κώμα - «Δεν μπορώ να ξαναδουλέψω σε μπαρ»
Κόσμος αφήνει λουλούδια έξω από το μπαρ Le Constellation στο Κραν - Μοντάνα στην Ελβετία