Ελλάδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Η προσφυγή στον Άρειο Πάγο μέσω αναιρέσεως είναι δικαίωμα κάθε καταδικασμένου» λέει ο δικηγόρος του

Διευκρινίσεις δίνει ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σχετικά με δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο εντολέας του θα ασκήσει αναίρεση της απόφασης του Εφετείου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου 2021.

Όπως επισημαίνει την Τετάρτη (01.10.2025) σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν έχει δικαίωμα στο παρόν στάδιο να ασκήσει αναίρεση, καθώς η απόφαση του Εφετείου το οποίο διατήρησε τα ισόβια για τη δολοφονία της νεαρής Καρολάιν, δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα.

«Δικηγορικό γραφείο Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδου και συνεργατών

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με δημοσιεύματα ότι ο εντολέας μου Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα ασκήσει αναίρεση προκειμένου να δικαστεί και πάλι η υπόθεση του, είναι σκόπιμο να διευκρινιστούν σημαντικά στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν μπορεί να ασκήσει αναίρεση καθώς η απόφαση του Εφετείου δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα. Άρα στο παρόν στάδιο δεν έχει δικαίωμα να το κάνει.

Η επιλογή ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο και εμείς σαν νομικοί του εκπρόσωποι θα κινηθούμε βάση των δικών του εντολών.

Η προσφυγή στον Άρειο Πάγο μέσω αναιρέσεως είναι δικαίωμα κάθε καταδικασμένου και αφορά
αποκλειστικά και μόνο νομικά ζητήματα και όχι ζητήματα ουσίας.

Σε καμία περίπτωση δεν προσκομίζονται νέα στοιχεία και προπάντων όλων, ο εντολέας είναι αυτός που υπογράφει και μόνο.

Με εκτίμηση και σεβασμό Αλέξανδρος Ι. Παπαϊωαννίδης»

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο με απόφασή του επί των ποινών διατήρησε τις πρωτόδικες ποινές που είχαν επιβληθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάσθηκε και πάλι σε ισόβια κάθειρξη συν πρόσκαιρη ποινή 11 ετών και 6 μηνών και συνολική χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προσπάθησαν να ξηλώσουν τις κάμερες και έριξαν χλωρίνη για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους μετά την δολοφονία του 30χρονου στην Πάτρα
Συνολικά εννέα είναι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 30χρονου, από τους οποίους οι 6 έχουν παραδοθεί στις αρχές
Πάτρα
Ξανά στην ανακρίτρια οι δύο 22χρονοι φερόμενοι δράστες του διπλού φονικού στη Φοινικούντα - Οι πέντε ύποπτοι και τα «σκοτεινά σημεία»
Παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τη δολοφονία του 68χρονου και του 61χρονου με πέντε ανθρώπους να έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, η υπόθεση εξακολουθεί να παρουσιάζει «σκοτεινά» σημεία
Οι 22χρονοι φερόμενοι δράστες της διπλής δολοφονίας στην Φοινικούντα