Κόσμος

Η Τουρκία θα διατηρήσει στρατό σε Ιράκ και Συρία για ακόμη τρία χρόνια

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την παράταση της συμμετοχής της Τουρκίας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, UNIFIL, για άλλα δύο χρόνια

Η Εθνοσυνέλευση στην Τουρκία ενέκρινε την παράταση από τις 30 Οκτωβρίου 2025 της αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία για επιπλέον τρία χρόνια.

Το σχετικό διάταγμα για στρατό σε Ιράκ και Συρία εστάλη στο Κοινοβούλιο στην Τουρκία προς ψήφιση από τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την επισήμανση ότι «η συνεχιζόμενη τρομοκρατική απειλή στις περιοχές που συνορεύουν με τα νότια χερσαία σύνορα της Τουρκίας και η μη επίτευξη μόνιμης σταθερότητας εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο και απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Στο διάταγμα σημειώνεται ότι «η συνέχιση της παρουσίας στοιχείων του ΡΚΚ (σ.σ. της ένοπλης κουρδικής οργάνωσης) και του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, οι προσπάθειες για απόσχιση στη βάση εθνικής καταγωγής, αποτελούν άμεση απειλή για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας μας.

Στη Συρία, οι τρομοκρατικές οργανώσεις, με επικεφαλής το PKK/PYD-YPG και το Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζουν να υφίστανται και να απειλούν τη χώρα μας, την εθνική μας ασφάλεια και τους πολίτες».

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την παράταση της συμμετοχής της Τουρκίας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, UNIFIL, για άλλα δύο χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Γάζα: Οι IDF δημοσίευσαν σοκαριστικά βίντεο με μέλη της «Μονάδας Βέλος» να βασανίζουν Παλαιστίνιους – Σκληρές εικόνες
Ένα από τα βίντεο δείχνει τον βάναυσο ξυλοδαρμό δύο αντρών, τους οποίους σέρνουν στο έδαφος σφαδάζοντας με τους IDF να δηλώνουν ότι πρόκειται για τη «Μονάδα Βέλος, τους εκτελεστές της Χαμάς»
Μονάδα Βέλος
Ο δύσκολος δρόμος προς την συμφωνία για την Γάζα: Το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, τα σχέδια του Ερντογάν και ο τελευταίος λόγος στον Τραμπ
Για την συμμετοχή της Τουρκίας στις συνομιλίες είχε αρχικά ασκηθεί βέτο από το Ισραήλ, αλλά ο Τραμπ πίεσε το Ισραήλ να επιτρέψει τη συμμετοχή της Άγκυρας
Ο Τραμπ και ο Ερντογάν