Κόσμος

Ζελένσκι: Σχέδιο εκεχειρίας στον πόλεμο με τη Ρωσία θα εξετάσουν Ουκρανοί και Ευρωπαίοι

Ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες οπουδήποτε εκτός από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου εκεχειρίας στην Ουκρανία θα συζητήσουν Ουκρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με δηλώσεις του την Τρίτη (28.10.2025).

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι «δεν πρόκειται για ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου. Πρώτα απ’ όλα απαιτείται μία εκεχειρία».

«Αυτό το σχέδιο είναι για να ξεκινήσει η διπλωματία… Οι σύμβουλοί μας θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, συμφωνήσαμε για την Παρασκευή (σ.σ. 31.10.2025) ή το Σάββατο (σ.σ. 01.11.2025). Θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες οπουδήποτε εκτός από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, εάν αυτές οι συνομιλίες τερματίσουν τον πόλεμο, αλλά και ότι οι δυνάμεις του «δεν θα κάνουν βήματα πίσω» στο πεδίο της μάχης για να παραχωρήσουν εδάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κιμ εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ λίγο πριν φτάσει ο Τραμπ στη Νότια Κορέα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού, στο περιθώριο της οποίας σκοπεύει να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν