Πολιτική

Ο Νίκος Δένδιας προανήγγειλε αγορά νέων μεταγωγικών αεροσκαφών

Συνεχίζεται και η εφαρμογή του προγράμματος για αγορά πυροσβεστικών αεροσκαφών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την αγορά νέων αεροσκαφών προανήγγειλε σήμερα (05.11.2025) ο Νίκος Δένδιας. Σε εκδήλωση για την Πολεμική Αεροπορία στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για το τριακονταετές πρόγραμμα εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και η αγορά νέων μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως ανακοίνωσε.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και στις επιχειρησιακές ανάγκες που έχει, ειδικά σε ό,τι αφορά την ανανέωση του στόλου μεταγωγικών αεροσκαφών, σύμφωνα με το onalert.gr.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται και η εφαρμογή του προγράμματος για αγορά πυροσβεστικών αεροσκαφών, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

«Ζούμε πλέον μια νέα πραγματικότητα στην οποία η Ελλάδα έχει στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών που μπορεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις και να σώσει ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες», είπε ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι μια «οροφή» 200 μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλάσιας ισχύος, δηλαδή θα έχουν ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Παρουσία του Νίκου Δένδια, πραγματοποιήθηκε το λεγόμενο «elephant walk» στο οποία 5 αεροσκάφη τύπου C-130 και 5 αεροσκάφη τύπου C-27J πραγματοποίησαν απογείωση σε κοντινή απόσταση το ένα μετά το άλλο, μια αρκετά απαιτητική και δύσκολη διαδικασία που χρειάζεται άψογο συντονισμό και συνεργασία, ενώ έγινε γνωστό ότι βρίσκονται σε συντήρηση 2 αεροσκάφη C-130 και δύο αεροσκάφη C-27J.

Συνολικά, η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 10 ετοιμοπόλεμα μεταγωγικά αεροσκάφη (5+5 ανά τύπο) και 4 μεταγωγικά αεροσκάφη στη συντήρηση (2+2 ανά τύπο).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 7
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου