Ελλάδα

Ρέθυμνο: 17 νεκρά κουτάβια βρέθηκαν κάτω από γέφυρα

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αλλά για μαζική θανάτωση ανυπεράσπιστων ζώων»

Ένα σοκαριστικό περιστατικό κτηνωδίας έγινε γνωστό χθες Σάββατο (3/1/2026) στον Δήμο Αμαρίου στο Ρέθυμνο της Κρήτης, καθώς 17 νεκρά κουτάβια εντοπίστηκαν κάτω από μία γέφυρα.

Σύμφωνα με τον φιλοζωικό σύλλογο «Ομάδα Εθελοντών Νοιάζομαι», τα κουτάβια εντοπίστηκαν στην περιοχή μεταξύ των χωριών Μέρωνας και Γερακάρι στο Ρέθυμνο.

Όπως φαίνεται δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αλλά για μαζική θανάτωση ανυπεράσπιστων ζώων, η οποία συνιστά ποινικό αδίκημα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος.

Ο σύλλογος αναφέρει επίσης, ότι έχει κατατεθεί επίσημη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., με την «Ομάδα Εθελοντών Νοιάζομαι» να ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους.

Αναλυτικά η ανάρτηση της «Ομάδας Εθελοντών Νοιάζομαι» στο facebook: «Στον Δήμο Αμαρίου Ρεθύμνης, μεταξύ Μέρωνα και Γερακαρίου, 17 κουτάβια βρέθηκαν νεκρά κάτω από γέφυρα. Η πληροφορία και οι φωτογραφίες έγιναν γνωστές σήμερα, στη πρόεδρο του φιλοζωικου συλλόγου “Ζωόφιλοι Ρεθυμνου” κ. Νελλη Ζησιμοπούλου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου, με το οποίο επικοινώνησε άμεσα, είχε ήδη ενημερωθεί τις προηγούμενες ημέρες. Δεν μιλάμε για «μεμονωμένο περιστατικό». Μιλάμε για μαζική θανάτωση ανυπεράσπιστων ζώων. Μιλάμε για ποινικό αδίκημα.

Έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. Ζητάμε πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Η σιωπή και η αδιαφορία δεν είναι επιλογή. Όποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε ζώα, μπορεί να το κάνει ξανά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Πανίσχυροι άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ – Έντονη κακοκαιρία σε Ήπειρο, δυτική Ελλάδα και νησιά του Ιονίου
Η θερμοκρασία θα φτάσει στο βόρειο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς (στα βορειοδυτικά τους 12 με 15), στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αποχώρησαν από τα δικαστήρια Πάτρας οι 3 συλληφθέντες για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου
Πρόκειται για τους τρεις που εξαρχής είχαν ταυτοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ έχουν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν
Ο 30χρονος που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην Πάτρα